Balıkla ilgili ince tüyolar

Balıkla ilgili ince tüyolar

Ünlü Şef Mehmet Gezen, YENİMEK kursiyerleri ve çok sayıda ilçe sakini ile bir araya geldi. Hanımlar, sofralarda onlarca çeşit sunumu ile yer bulan balık hakkında merak ettikleri tüm soruları sorma imkânı buldu.

Ünlü Şef Mehmet Gezen, YENİMEK kursiyerleri ve çok sayıda ilçe sakini ile bir araya geldi.

YENİMEK Ata Kurs Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere yoğun katılım gösteren Ata Mahallesi sakinleri, sofralarda onlarca çeşit sunumu ile yer bulan balık hakkında merak ettikleri tüm soruları sorma imkânı buldu.

Katılımcılarla soru cevap şeklinde ilerleyen, somon, levrek ve fener balığı gibi birçok çeşidin örneklendirilerek anlatıldığı seminerde, balık pişirme teknikleri ve süreleri hakkında detaylı bilgi veren şef Gezen, “Balık, kızartma ve ızgara tekniklerinin dışında hazırladığımız kıyma, köfte, mantı gibi değişik türlerde sofralarımızda yer buluyor. Öncelikle dondurulmuş balık yerine mutlaka taze balık satın alınmalıdır. Büyük balık tercih ediyorsak, fileto ettikten sonra bıçak vurduğumuz iç tarafını vitamin ve fosfor kaybının engellenmesi açısından suyla temas ettirmemeliyiz. Pişirilirken ev içerisinde ağır koku bıraktığı için balık tercih edilmiyor. Ocağımızda kaynattığımız sirkeli su yardımıyla bu kokuyu giderebiliriz. Balık çorbası yaparken kırlangıç ve iskorpit gibi balıkların tercih edilmesi lezzetli çorbaların yapılmasına olanak sağlar” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.