Başkan Ak liselilerle buluştu

Başkan Ak liselilerle buluştu

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak “Gençlik Buluşmaları” kapsamında Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Arslan, Okul Müdürü Çetin Altan Kuşçu ile birlikte konferans salonunda öğrencilerle bir araya Başkan Ak onlarla hem tecrübelerini paylaştı hem de soru -cevap yaptı. Hizmetin illa siyasetle olmadığını, çalışarak da herkesin vatanına hizmet edebileceğini vurgulayan Ak, hayatıyla ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, "Ben kendime en yakın hissettiğim partiyle siyasete atılarak yatırım ve hizmetlerimi hayata geçirme hedefinde oldum. Tabi siyaset dışında da insanlar bu ülke için bir şeyler yapabilir, hizmet, proje üretebilir. Ülkemizin dışındaki coğrafyalarda da bize ihtiyacı olan insanlar var. Çalışırken, üretirken, ülke olarak kalkınırken sadece kendimizden değil bu coğrafyadan da sorumluyuz. Kendinizi ona göre yetiştirmeli, hayallerinizi genişletmelisiniz." diye konuştu.

YAŞADIĞI ŞEHİR DE İNSANA DEĞER KATAR

Ak gençlere bilgi edinme anlamında en avantajlı dönemde olduklarını da hatırlatarak,"Mutlaka bir yabancı dil öğrenin, keşfettiğiniz bir yeteneğinizi geliştirin, edebiyat, sanat, spor, müzik veya herhangi bir alanda yetenekliyseniz bunun üzerine gidin. İlerde bu makamlara sizler gelecek belki de bu okulda sizler başka öğrencilere tecrübelerinizi aktaracaksınız.  Disiplin, ruh ve beden gelişimi için mutlaka sporla da ilgilenin." dedi. Yaşadığı şehrin de insana değer katacağını aktaran Ak, öğrencilere kültürel ve sanatsal faaliyetlere daha çok zaman ayırmaları tavsiyesinde bulundu. 
15 Temmuz'da gençliğin vatan, millet ve bayrak sevgisine şahit olduklarını dile getiren Mustafa Ak sözlerini şöyle sürdürdü; "15 Temmuz'da 16 -17 yaşındaki gençlerimiz şehit oldu. Söz konusu vatan olduğunda ayağa kalkarak cesaretiyle, vatan sevgisiyle parmak ısırttı. Tabi vatanımız tehlikede olduğunda hepimiz canımızı vermeye hazırız ama teknoloji, bilgi, buluş ve zenginleşmeye ihtiyacımız var, güzel işler yaparak da bu vatana hizmet edebilirsiniz."

ÇOK ÇALIŞIN ÖĞÜDÜ

Gençlere sevdikleri bir işi seçmelerini söyleyen Ak, “Sevmediği iş insana yük olur, severse çok çalışır, üretir ve kendini geliştirmek için çaba sarf eder. Bakın Afrin’de ve terörle mücadelede İHA ve SİHA’lar kullanılıyor ve bunları genç bir mühendis, genç bir idealist yapıyor. O isim Selçuk Bayraktar…  O nedenle kendinize doğru hedefler koyun ve o hedefler doğrultusunda çok çalışın…” ifadelerini kullandı. 
Gündem ve belediyenin hizmetleri ile ilgili soruları da cevaplandıran Başkan Ak, gençlere okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi noktasında ellerinden geleni yapacakları sözünü de verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.