Başkan Demirtaş, yıkılacakları söylenen hobi bahçeleriyle ilgili çarpıcı değerlendirme

Başkan Demirtaş, yıkılacakları söylenen hobi bahçeleriyle ilgili çarpıcı değerlendirme

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Hüseyin Demirtaş, yıkılacakları söylenen hobi bahçeleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Hüseyin Demirtaş, tarım arazilerinin korunmasına ilişkin hazırlanan yasa teklifi ve akıbeti merak edilen hobi bahçeleriyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. “İmar barışı ile vatandaşa izni verilmiş, affedilmiş yerler yıkılmasın, yenisinin yapılmasına da izin verilmesin” diyen Demirtaş, “Hobi bahçeleri günah keçisi gibi gösterilmemeli. Tarım alanları sanayi, enerji, madencilik gibi faaliyetlerle de yok oluyor. Onlara da bir düzenleme getirilmesi şart” dedi. 

KAÇAKLAR YIKILSIN, YENİ HOBİ BAHÇESİ YAPILMASIN 
Kaçak yapıların, inşaatı mahkeme tarafından durdurulan yapıların yıkılması gerektiğini belirten Demirtaş “Tarım alanındaki dernekler, sendikalar, odalarla eskiden bir gelenek vardı bir görüş alınırdı. Bizden de görüş istenmedi bakanlık tarafından. Verimli tarım arazilerinin tarım dışı kullanılmasına elbet bizler de karşıyız. Bu yaklaşımı doğru buluyoruz. Lakin madem böyle bir sorun vardı imar affıyla neden insanlardan paralar alındı ve affedildi? İnsanlar doğal hakları olarak bunu sorar. Geçmişte yapılanlara dokunulmamalı. Ama onun dışında kaçaklara tabi ki izin verilmesin, yıkılması gerekiyorsa yıkılsın. Vatandaşın bir konteynerine bu sorun indirgenmesin” diye konuştu. 

h.-demirtas.jpg

YALNIZCA HOBİ BAHÇELERİ DEĞİL
Tarım arazilerinin bozulmasında hobi bahçelerinin bir günah keçisi olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, “Ayrıca tarım arazilerinin bozulmasına hobi bahçeleri bir günah keçisi gibi görülüyor. Bunlar kazanılmış bir haktır, vatandaşın izinle yaptığı yerler muaf tutulmalıdır. Vatandaşa izin verilmiş yapmışsa bugünde yıkılacak derseniz devlete güveni sarsar.  Bundan sonra yapılacaklar için düzenlemeler doğrudur, destekliyoruz, yerindedir. Geniş tarım alanları, ovalar parçalanmamalı. Oralarda hobi olmaz, hobi bahçesi olmaz.  Ancak otobanlar, sanayi kuruluşları, maden ocakları, fabrika taş ocağı, enerji için kullanılıyor ya da istisnalar getiriliyor bu da doğru değil. Tarım alanlarına tarım dışında yapılacak başvurular dikkate bile alınmasın” ifadelerini kullandı. 

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.