Başkan Mansur Yavaş: Hesap vermeye geldik

Başkan Mansur Yavaş: Hesap vermeye geldik

Başkan Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki muhalefet üyelerine çağrıda bulunarak, “Bilmek istediğiniz ne varsa belediyenin bütün hesapları, bilgileri size açık. Biz hesap sormaya değil hesap vermeye dâhil olduk” dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı ikinci oturumu önceki akşam yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bürokrat atamaları, hizmete ihtiyaç duyulmayan iki aracın satışının yapılması, belediyede görevli personelin 3-6 yaş grubundaki çocukları için "Gündüz Bakımevi" açılması, altyapı ve bozuk yollar gibi pek çok konu ele alındı. 

YENİ ATAMALAR YAPILDI

Oturumun başında Hazine ve Maliye Bakanlığında görev yapan Baki Kerimoğlu Genel Sekreter Yardımcılığına, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından görev yapan Halit Özdilek İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığına, Tarım ve Orman Bakanlığında görev yapan Yıldırım Şamil Özden Daire Başkanlığına ve Haymana Belediye Başkanlığında görev yapan Asilhan Altıntaş Zabıta Şube Müdürlüğüne asaleten atanmasıyla ilgili Başkanlık yazısı okundu. 

O CİPLER SATILIYOR 

Melih Gökçek’e istifası sonrası Ankara Valiliği tarafından tahsis edilen; ancak Başkan Mansur Yavaş tarafından Büyükşehir’e iadesi istenen belediye envanterine kayıtlı yaklaşık değeri 1 milyon olduğu tahmin edilen 3 adet Toyota Land Cruiser ciplerin hizmete ihtiyaç duyulmadığından satışının yapılması konusunda satış kararı alındı.

ankara-buyuksehir-belediye-meclisi,-buyuksehir-belediye-baskani-mansur-yavas,-gunduz-bakimevi,,.jpg

KREŞ AÇILIYOR 

Belediye bünyesinde 3-6 yaş grubundaki çocuklara “Gündüz Bakımevi” açılması ve işletilmesi konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevlendirilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

ASFALT İHALESİ AY SONU 

Ağustos ayının ikinci oturumunda altyapı hizmetleri ve asfalt konuları tartışma konusu oldu. AK Parti grubundan söz alan bir üye, Büyükşehir’in yeni döneminde asfalt ve altyapı hizmetlerinin sekteye uğradığını, en fazla önergenin altyapı ve asfalt konularında verildiğini söyledi. Bunun üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu an Kahramankazan’da asfalt yapımının sürdüğünü, ayın sonunda asfalt ihalesi yapılacağını açıklayarak, “Asfalt ve altyapı işleriyle ilgili gücümüzün yettiği yere kadar her yere yetişmeye çalışıyoruz” dedi. 

HESAP SORMAYA DEĞİL HESAP VERMEYE GELDİK

Şeffaf bir yönetim sergilediklerini belirten Başkan Yavaş, “Türkiye’deki hiçbir belediye hesap vermedi bizden başka, yaptığımız her işin hesabını veriyoruz. İlk 100 günlük raporun içinde yaptığımız bütün alımların faturası ve açıklaması var. 

Bilmek istediğiniz ne varsa belediyenin bütün hesapları, bilgileri size açık bunu net söylüyorum. Biz hesap sormaya değil hesap vermeye dahil olduk. Hesap vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.