Başkanlar halk sofrasında

Başkanlar halk sofrasında

Başkent'teki belediye başkanları kardeşlik, paylaşma ve bereket ayı Ramazan'da örnek bir davranışa imza atıyor. Ramazan boyunca halkla iç içe olmaya gayret gösteren başkanlar, vatandaşların evinde sıkça iftarını açmaya gayret gösteriyor.

Kardeşlik, paylaşma ve bereket ayı Ramazan, Başkent'te tüm coşkusuyla sürüyor. Belediyeler, sınırları içerisinde açtıkları iftar çadırları ile binlerce kişinin aynı sofrada doymasına vesile oluyor. Bazı belediyeler, ihtiyaç sahibi ailelere iftarlık ve sahurluk yiyecekler de dağıtıyor. Başkent'teki bazı belediye başkanları ise vatandaşların evine çat kapı ziyaretler düzenleyerek iftarlarını birlikte açıyor. Bir kısım belediye başkanı da iftar sonrası ailelere konuk olarak vatandaşlarla sohbet ediyor.  Edindiğimiz bilgilere göre belediye başkanlar Ramazan ayının gece mesaisini şöyle değerlendiriyor.  

BAŞKAN TUNA ŞEHİT AİLESİ, GAZİ VE DAR GELİRLİNİN EVİNDE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın uzun yıllardır Ramazan'da vatandaşların evini sıkça ziyaret ederek, iftarını konuk olduğu evde açmaya gayret gösteriyor. Tuna, mümkün olduğunca toplu yemeklere katılmıyor genelde şehit aileleri, gaziler ve dar gelirlerin evine konuk olmayı tercih ediyor.
Başkan Tuna iftar için gittiği evlerde fotoğraf çektirmekten imtina ediyor. 

SAHURA KADAR ZİYARET 

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da halkın iftar sofrasına konuk olan belediye başkanlarından bir tanesi. Başkan Ak sahura kadar ilçede ziyaretlerini sürdürüyor, vatandaşlarla sohbet ederek onların sorunlarını dinliyor. Başkan Ak en son 15 Temmuz şehidinin evine iftarda konuk olmuştu. 

HALKLA İFTAR AÇMATA GAYRET GÖSTERİYOR

Halkın sofrasında iftarını açmaya gayret gösteren bir diğer belediye başkanı ise Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül. Başkan Akgül, belediyeden yardım desteği alan dar gelirli vatandaşları, şehit yakını,  gazi, engelli ve yaşlı aileleri iftarda çat kapı ziyaret ediyor. Akgül de iftardan sonra sahura kadar çat kapı ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. 

VATANDAŞLARLA İFTARINI AÇMAYA GAYRET GÖSTERİYOR

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Ramazan boyunca halk ile iç içe olan belediye başkanlarından bir tanesi. Başkan Ertürk iftarını sıkça vatandaşlarla açmaya gayret gösteriyor ve sahura kadar vatandaşların evini ziyaret ederek onlarla bol bol sohbet ediyor. 

BİR HAYLİ MUTLU

Kalecik Belediyesi'nin başarılı kadın belediye başkanı Filiz Ulusoy da iftarlarda ilçedeki vatandaşların evinde bir araya gelerek orucunu hep aile üyeleriyle açmaya gayret gösteriyor. Başkan Ulusoy da yaşlı, engelli, dar gelirli, şehit yakını ve gazilerin evinde iftarını açmaya çalışıyor. En son yaşlı bir aileyle iftarını açan Başkan Ulusoy'un bir hayli mutlu olduğu görülüyor.   

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEKTEN İMTİNA EDİYOR

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da ilçe vatandaşlarıyla iftarını açıyor. 
Vatandaşların iftar sofralarına sıkça konuk olan Başkan Acehan'ın fotoğraf çektirmekten imtina ettiği biliniyor.  

İFTARLIK DAĞITILIYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine iftar yemeği dağıtıyor. Başkan Demirel, iftarlıkları kendi elleriyle dağıtmaya gayret gösterirken Başkan Kaplan ise  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kapı kapı dolaşılarak  iftarlıkların yardıma muhtaç ailelere ulaşmasını sağlıyor. 

CUMHURBAŞKANI ÖRNEK OLDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllardır halkın sofrasına konuk oluyor. Erdoğan'ın yer sofrasında bağdaş kurarak misafir olduğu evin aile bireyleriyle iftarını açtığı biliniyor. Erdoğan'ın bu örnek davranışından sonra halkın sofrasına konuk olan kişilerin sayısında büyük bir artış yaşandığı görülüyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.