Başkent güreşe doydu

Başkent güreşe doydu

Başkent’te hafta sonu Altındağ ve Kalecik’te düzenlenen yağlı güreşler renkli görüntülere sahne oldu. 

Hafta sonu Başkent birbirinden güzel farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği 25’inci Karapürçek Yağlı Güreşleri ve Kalecik Belediyesi’nin düzenlediği 11’inci Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreş etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar yağlı güreşleri ilgi ile seyrederken, katılımın yoğun olması ise gözlerden kaçmadı.

karapurcek-yagli-guresleri,-uluslararasi-kalecik-karasi-uzum-festivali,,.jpg

ZAFER ORHAN OKULU’NUN

Anadolu'nun er meydanı Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde nefes kesen mücadeleler yaşandı.  Birçok siyasi ve bürokratın katıldığı etkinlikte Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce güreşçi katıldı. Sabahın erken saatlerinde miniklerin güreşleriyle başlayan müsabakalar, öğleden sonra Büyükler, Başaltı ve Başpehlivanların güreşleri ile devam etti. Karapürçek Güreş Alanı'nda rakipleriyle kıyasıya mücadeleler sergileyen güreşçiler, güreş severlere güzel bir gün yaşattı. Final maçında ise heyecan doruğa ulaştı. Rakibinin sırtını yere getirmek için uzun süre mücadele eden Orhan Okulu ve Fatih Atlı, tribünlere coşku dolu anlar yaşattı. Yaklaşık 45 dakika süren final müsabakasında zafer Orhan Okulu'nun oldu.

karapurcek-yagli-guresleri,-uluslararasi-kalecik-karasi-uzum-festivali,,,.jpg

İŞİTME ENGELLİ SPORCULAR GÜNE DAMGA VURDU

Daha önce Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda başarıyla mücadele etmiş, Olimpiyat'larda ringe çıkmış ve bayrağımızı defalarca göndere çektirerek büyük başarılara imza atmış olan işitme engelli milli sporcuların mücadelesi, yağlı güreşlerin en ilgi çeken bölümü oldu. Kıran kırana geçen mücadeleler, seyircilerin desteği ve tezahüratlarıyla daha da renklendi. Güreşçilerin vücutlarına sürülen yağ ve sıcağın etkisiyle iyice zorlaşan müsabakalar, izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.

karapurcek-yagli-guresleri,-uluslararasi-kalecik-karasi-uzum-festivali,,,,.jpg

BİN 200 GÜREŞÇİ KATILDI

Teşvik Boyu, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Küçük Orta Boy, Baş Altı Boy ve Baş Boyu gibi kategorilerde sınıflandırılan bin 200 güreşçi, sabahın erken saatlerinden itibaren er meydanında birbirlerinin sırtını yere getirmek için mücadele ettiler. Kıran kırana geçen mücadelelerde heyecan doruğa ulaştı. İzleyicileri coşturmak için hiç ara vermeden çalan davul ve zurna ekibi ise güreşlere ayrı renk kattı.

karapurcek-yagli-guresleri,-uluslararasi-kalecik-karasi-uzum-festivali,,,,,.jpg

KALECİK’TE ZAFER MEHMET YEŞİL YEŞİL’İN

11’inci Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali etkinlikleri kapsamında Kalecik’te gerçekleştirilen yağlı güreş etkinliği de büyük ilgi gördü. Güreşleri küçükten büyüğe birçok vatandaş izlerken, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Sri Lanka Büyükelçisi Sn. Bay M.R. Hassen'de izleyenler arasındaydı. Güreşlerin şampiyonu ise Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil oldu ve madalyasını Ankara Valisi Vasip Şahin verdi.

karapurcek-yagli-guresleri,-uluslararasi-kalecik-karasi-uzum-festivali,,,,,,.jpg

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.