Başkent’e Bir Tane Yetmez

Başkent’e Bir Tane Yetmez

ANODER Yönetim Kurulu Üyeleri, gazetemizi ziyaret etti. ANODER Başkanı İlkay Kalkan 5 milyondan fazla nüfusa sahip Ankara’ya bir galeri sitesinin yetersiz geldiğini belirtti.

Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan, İkinci Başkan Mustafa Macar ve Başkan Yardımcısı Kazım Soner İmal, gazetemizi ziyaret etti.

ESNAFA SEÇENEK TANINSIN

OTONOMİ’ye asla karşı olmadıklarını kaydeden ANODER Başkanı İlkay Kalkan, endişelerini aktardı.  Yeni yapılan galericiler sitesinde pek fazla esnafın olmadığını site içerisinde genelde yatırımcıların bulunduğunu ifade eden Başkan Kalkan, “Yer güzel olmuş sıkıntı yok. Ancak oradaki insanlar belli bir zamandan sonra rantlarını alıp gidecekler. Orada esnaf kalacak. Bu konuda esnafı zorlamasalar çok güzel olur. İsteyen istediği yere gitmeli” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

ANODER olarak hiçbir zaman Büyükşehir’in karşısında yer almadıklarını da belirten Başkan Kalkan birileri tarafından hedef tahtasına oturtulmak istendiklerini kaydederek, “Büyükşehir’den 1 Mart kararı çıkınca biz yürütmeyi durdurma davasını açmamak için o kadar bekledik ki ilk önce toplandık aramızda. Üyelerimizde fikir alışverişinde bulunduk. Büyükşehir Belediyemizi karşıya almamak, fevri hareket etmemek, haklıyken haksız duruma düşmek için elimizden geleni yaptık” diye konuştu.

ANKARA’YA BİR GALERİ SİTESİ AZ GELİR

Diğer büyükşehirlerde en az iki tane galericiler sitesinin olduğunu hatırlatan Başkan Kalkan, “Her yerde iki, üç tane galericiler sitesi var. Bakanlarımıza, vekillerimize gittik. ‘Ankara’nın nüfusu 5 milyonu aşmış ikinci bir noktada galericiler sitesi olması gerekir. Vatandaş daha iyi hizmet alacak. OTONOMİ ticari araçlar için uygun değil’ dedik. Başkan Gökçek, üç dönemdir Gölbaşı için ‘olmazsa olmaz’ dedi. İmar planında Gölbaşı’ndaki o arsa galericilerle ilgili yer olarak gözüküyor” şeklinde konuştu.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.