Başkentin balıkçısı Müslüm Baba: Mehmet Benli

Başkentin balıkçısı Müslüm Baba: Mehmet Benli

Ulus Hali'nde 25 yıldır balıkçılık yapan Mehmet Benli, merhum sanatçı Müslüm Gürses'e olan  benzerliğiyle dikkatleri çekiyor. Çevresindekilerin "Müslüm Baba" diye seslendiği Benli, tezgahındaki balıkları şarkı söyleyerek satıyor.

Ankara Ulus Hali'nde 1992 yılından itibaren balıkçılık yapan 54 yaşındaki Mehmet Benli, merhum sanatçı Müslüm Gürses'e olan benzerliğiyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Balıkçı Mehmet Benli "Müslüm baba" olarak da anılıyor. 

25 yıldır Ulus Hali'nde balık satışı yaptığını belirten Benli, "Vatandaşların güvenini kazandık. Kalitemizi ve çizgimizi bozmadan hizmet vermeye devam ediyoruz. Merhum sanatçı Müslüm Gürses'e olan benzerliğimden dolayı vatandaşlardan çok güzel tepkiler alıyorum. Benle fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor. Bazıları ise şaşırıyor." dedi.

BENİM İÇİN GURUR VERİCİ
Ankara'da birçok insan tarafından tanındığını söyleyen Benli, "İsmim Mehmet Benli ama beni Ankaralılar "Müslüm Baba" diye bilir. Çevremdeki insanlarda "Müslüm Baba" diye seslenirler. Merhum Müslüm Gürses'in hayranıyım. Şarkılarının birçoğunu ezbere biliyorum. Evde, arabada şarkılarını dinliyor ve söylüyorum. Tipimi ve sesimi Müslüm Gürses'e benzetiyorlar bu benim için gurur verici. Benzerlikten dolayı insanlar tezgahıma ilgi gösteriyor. Onlara şarkı söylüyorum balık satıyorum." diye konuştu.

KIŞLARI BOŞ DURMAYALIM ÇALIŞALIM DEDİK
Balıkçılık mesleğine komşusunun sayesinde başladığını dile getiren Benli, "Ankara Haymanalıyım yazın köyde işlerimiz yoğundu. Kışın ise işimiz azalıyordu. Komşumuz olan Selahattin Şimşek, beraber Kayseri'ye gidelim balıkçılık yapalım dedi. Bizde kışları boş durmayalım çalışalım dedik ve onunla beraber Kayseri'ye gittik. 5 yıl orada balıkçılık yaptım. Daha sonra Ankara'ya döndük. Ulus Hali'nde mesleğimi icra etmeye devam ediyorum. Mesleğimi çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞARININ TEMELİ AZİM VE SABIR
"Balıkçılık mesleğini tercih eden insan sayısı az" diyen Mehmet Benli, şöyle devam etti:
"Bizim sektörde de eleman sıkıntısı yaşanıyor. Mesleği tercih eden insan sayısı az. Ben birçok eleman yetiştirdim. Tezgahta çalışacak iyi bir eleman bulamıyoruz. İnsanlarda sabırsızlık var. Başarının temeli azim ve sabır. Ben bu mesleği severek yapıyorum. Kalitemizi ve samimiyetimizi bozmadan 25 yıldır Ulus Hali'nde insanlara hizmet veriyorum. Ayrıca birçok ilde de bayilerimiz var."

ANKARALI TAZE BALIK YİYOR
Balık fiyatlarının şubat ayına ve hava şartlarına bakıldığında normal olduğunu anlatan Benli, "Balık az çıkıyor. Bizde istiyoruz keşke daha fazla balık çıksa da insanlar daha ucuz fiyatlara balık tüketebilse. İlerleyen süreçte fiyatlar biraz daha düşecektir. Şuan balıklar oldukça lezzetli tüm Ankaralıları balık yemeye davet ediyorum. Ulus halinde fiyatlar oldukça uydundur. Ankaralı taze balık yiyor. Çünkü balıklar çok kısa bir sürede buraya geliyor ve satışa sunuyoruz. İşlerimiz şükürler olsun oldukça iyi. Ulus Hali merkezi bir yerde olduğu için insanlar alışveriş için burayı tercih ediyor." şeklinde konuştu. 

Not: Ulus Hali'nin Müslüm baba lakaplı balıkçısı Mehmet Benli, şimdilerde, farklı tv kanallarına farklı demeçler vermekle gündemde. Balıkçı Mehmet Benli, A Haber TV mikrofonuna "işlerin gayet iyi olduğu" yönünde demeç verirken, muhalif Halk TV mikrofonuna "kriz olduğu, işlerin kötü olduğu" yönünde açıklamada bulunmasıyla gündemde. 

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.