Hamamönü Sanat Sokağı sakinlerinden Tiryaki'ye teşekkür

Ünü Türkiye’yi de aşan Hamamönü’nün Sanat Sokağı sakinleri, “Herkes tarihi bir bir yıkarken aksine Veysel Bey buraları yaşanası, oturulası bir hale getirdi” sözleriyle, Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkürlerini sunuyor.

Cumhur İttifakı'nın Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin, ünü Türkiye’yi aşan eserlerinden Hamamönü, aynı zamanda sanatçıların da buluşma noktası haline geldi. 

Başkent’e büyük değer katan Hamamönü Projesi kapsamında bölgede 10 yıl önce hayata geçirilen Sanat Sokağı’nda, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları yaşatılmaya çalışılıyor. 

Belediye tarafından yenilenen ve sanatçıların hizmetine verilen 22 Ankara Evi’nin alt katları sergi ve satış salonu olarak düzenlenirken, üst katları da atölye olarak kullanıma sunulmuş durumda. Üniversite öğrencilerinin uğrak yeri haline gelen Sanat Sokağı, yerli ve yabancı turistlerin de hayli ilgisini çekiyor. 

SANAT SOKAĞI'NI ANLATTILAR

Hamamönü ve Sanat Sokağı’nı anlatan sanatçılar, “Herkes tarihi bir bir yıkarken aksine Veysel Bey buraları yaşanası, oturulası bir hale getirdi” sözleriyle, Veysel Tiryaki’ye teşekkürlerini sunuyor. 

Sanat Sokağı’nda ebru sanatını yaşatmaya çalışan Yıldız Anadolu Kabasakal, şunları söylüyor: “Burada sanat sokağı açılacağını duyduk ve müracaat ettik, CV’lerimizi verdik ve çok şükür 10 yıldır burdayız. Herkes tarihi bir bir yıkarken aksine Veysel Bey buraları yaşanası, oturulası bir hale getirdi.” 

Sanat Sokağı’nın bir başka sakinlerinden çini sanatçısı Dilek Söylen ise “Hamamarkası Sanat Sokağı bizi motive edici, aynı zamanda insanları sanatla tanıştıran etkinliklerin yapıldığı bir sokak” bilgisini paylaşıyor. 

Örgü ve dikiş nakış sanatçısı Hülya Meder de “Eski el becerilerinin öne çıkarılması ve tarihi bir doku içerisinde bunları bunmamız büyük bir keyif” diyor.
 

veysel-bey.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar