Başkentlilerden BELKO'ya kömür çağrısı

Başkentlilerden BELKO'ya kömür çağrısı

BELKO’nun, yeterli talep olmadığı gerekçesiyle, kömür satışını durdurması fırsatçılara yaradı. BELKO’nun 800 liraya sattığı kömür için bin 700 TL isteyenler oluyor. Vatandaş tepkili.

BELKO’nun, yeterli talep olmadığı gerekçesiyle, kömür satışını durdurması fırsatçılara yaradı.

BELKO’nun 800 liraya sattığı kömür için, bin 700 TL isteyenler oluyor.

Vatandaş tepkili.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELKO bu kış kömür satmayacağını açıkladı. Gerekçe olarak ise yeterli satışların yapılmadığını gösterdi. BELKO’nun bu kararına ise vatandaşlardan tepki geldi.

Bu kış kömür fiyatı ne kadar? BELKO kömür fiyatı ne kadar?

Mamak Kıbrıs Mahallesi’nde yaşayan Ali Şahin evini sobayla ısıttığını belirterek, “BELKO’ya gittiğimde bu yıl kömür satılmayacak dendi. Geçen sene 790 liraya 1 ton kömür alırken bu yıl özel kömür satıcıları bin 700 lira nakit para istedi” ifadelerini kullandı.

''Uygun fiyata kömür istiyoruz''

Şahin, alınan bu karardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, “Bölgemizde ciddi sayıda sobayla ısınan aile var. Biz ücretsiz kömür istemiyoruz. Belediyemiz yine uygun fiyata bizlere kömür satsın istiyoruz” dedi. 

BELKO SATMAYACAĞINI AÇIKLADI

BELKO yetkilileri ise gazetemize 2018’Nisan ayından itibaren kömür satışlarının durdurulduğu bilgisini verdi.

Yetkililer, gerekçe olarak ise BELKO’dan yeterli kömür alınmadığını yani talebin yetersiz olduğunu söyledi. Gelecek için de net konuşmayan yetkililer, şuan için satışların başlamasının söz konusu olmadığını buna dair bir çalışma yapılmadığını belirtti. 

_dnr9551-001.jpg

Kışı çıkarmak için ne kadar kömür gerekir?

Geçtiğimiz yıl BELKO’dan uygun fiyata kömür alabildiklerini ancak bu sene bunun mümkün olmadığını belirten vatandaşlardan Ali Şahin:

“Her sene olduğu gibi bu yılda kömür almak için BELKO’nun satış noktasına gittim. Fakat verilen cevap bu yıl satış yapılmayacağıydı. Nedenini sorduğumda yeterli satış yapılmıyor dendi. İhtiyaç olmadığından dolayı satış yapılmadığı söyleniyor ama bu bölgenin büyük kısmı evinde sobayla ısınan insanlar. Geçen sene 1 ton kömürü 790 liraya alırken bu yıl özel bir kömür satıcısı bizden 1700 lira istedi. Hem de peşin para. Ayrıca BELKO bize taksit yapıyordu şuan özel firmalar yalnızca kredi kartına taksit yaptıklarını söyledi. Tabi 1 yıl 1 ton kömür de yetmez. Evde üşümezsiniz ama ısınmazsınız. Ciddi manada ısınmak için 1 buçuk tona yakın yakmanız gerekir. Ayrıca kömür fiyatı yükselince açıkçası bende odun yakmaya başlayacağım. Bahçemde bulunan ağacı kestim.” diye konuştu.   

“BEDAVA İSTEMİYORUZ”

Şahin, BELKO’dan bedava kömür istemediklerini dile getirerek, “Biz asla bedava kömür istemiyoruz. O kömürlerde bütün herkesin hakkı var. Allah boğazımızdan geçirmesin. Sayın Başkan Mustafa Tuna’dan ricamız eskisi gibi BELKO yine uygun fiyata kömür satışlarına devam etsin. Vatandaşlar belli başlı kömür firmalarına mecbur kalmasın.” şeklinde konuştu. 


Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.