Batı ve Susuz mahalleleri cep terminallerine talip

Batı ve Susuz mahalleleri cep terminallerine talip

Yeni Batı ve Susuz Mahallesi muhtarları, Başkent’in muhtelif noktalarına yapılması düşünülen cep terminalleri için, bölgelerinin uygun olduğunu belirterek “Biz talibiz” dediler.

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’ne ( AŞTİ ) alternatif olarak Başkentin birçok noktasına yapılması planlanan cep terminaller için Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde somut adım atmış ve arazi aradığını açıklamıştı. Şehrin batı girişinde bulunan Yeni Batı mahallesi ve Susuz mahalleleri muhtarları Fatma Bal ile Mustafa Ertürk bu terminallerden birine talip olduklarını belirterek, “Yalnızca mahallelerimize değil civar ilçelere de faydası olacaktır talibiz” dedi.

METROYLA ULAŞIM KOLAYLIĞI OLUR 

yeni-bati-mahallesi.jpg

Yapılması düşünülen terminale talip olduklarını ve yetkililerin herhangi araştırması konusunda yardımcı olabileceklerini belirten Yeni Batı Mahallesi Muhtarı Fatma Bal, “Şuana kadar bize gelen herhangi bir bilgi yok. Ancak bize bir yer sormaları durumunda olabilecek yer konusunda fikir alışverişinde bulunabiliriz. Biliyorsunuz ki İstanbul Yolu metro istasyonu mahallemizde bulunuyor ve İstanbul Yolu’nun da bir kısmı mahallemize sınır konumunda. Bu sayede vatandaşlar ulaşım konusunda rahat ederler. Ayrıca olası mahallemize yapılacak terminal yalnızca bölgeye değil civar ilçelere de büyük kolaylık sağlar” dedi. 

İSTANBUL YOLU MAHALLENİN ORTASINDAN GEÇİYOR 

susuz-mahallesi-002.jpg

Susuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Ertürk’te kendilerinin de yapılması düşünülen cep terminale talip olduklarını belirterek, “Bu konuyla ilgili bize bir bilgi gelmedi fakat düşünülen cep terminaline mahallemiz uygun olur. Mahallemizin ortasından İstanbul Yolu geçiyor ve şehirlerarası otobüslerin de kullandığı bir güzergâh burası. Yetkililer bize yer konusunda başvururlarsa bizlerde onlara yardımcı olabilir fikrimizi beyan edebiliriz. Ayrıca burası Sincan, Etimesgut, Batıkent’in ortasında yalnızca mahalleli değil birçok vatandaş buradan faydalanır” dedi.   

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.