BBB Başkanından adaylara tavsiye: Kırıp dökmeden yarışın

BBB Başkanından adaylara tavsiye: Kırıp dökmeden yarışın

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer, belediye başkan adaylarını sağduyulu bir yarışı davet etti. Gazetemize konuşan Erer, başkan adaylarına, “Kırıp dökmeden bir yarış geçirin” tavsiyesinde bulundu.

Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Hüseyin Erer, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi gazetemiz aracılığıyla belediye başkan adaylarına birtakım tavsiyelerde bulundu.

Geçmişte Karabük Belediye Başkanlığını yürütmüş olan Erer, belediye başkan adaylarını sağduyulu bir seçim yarışına davet ederek, “Öncelikle belediye başkan adaylarımızın rakibi olan diğer belediye başkan adaylarına karşı ileride yüzlerine bakamayacak şekilde hakaret, iftira gibi olaylara asla girmemelerini tavsiye ediyorum. Netice itibariyle bu demokratik bir yarıştır. ‘Ben daha iyi yaparım, böyle yaparsam kentim, memleketim için daha iyi olacağına inanıyorum’ tarzında propaganda güderlerse güle oynaya bu seçim sonuçlanır” dedi.  

BİRLEŞTİRİCİ PROPAGANDA KAZANDIRACAK 

Seçim sürecinde ayrıştırıcı değil birleştirici propagandanın kazandıracağını belirten Genel Başkan Erer, “Karşı taraftaki adayı kötüleyerek ondan üste çıkmak değil, o adaydan daha iyi nasıl yapacağını açıklayarak fark oluşturmak esastır. Bu seçim dünyanın sonu değildir. Seçimden bir gün sonra hayat yine aynı şekilde devam edecek. Kentinin gelişimi ve refahına fayda sağlayacak projelere kafa yorarlarsa aday arkadaşlarımız,  hem daha seviyeli bir seçim süreci yaşanır hem ülkelerine hem de kentlerine daha faydalı işler yapmış olurlar ve toplumumuzun arasında da başkan taraftarları arasında da gerginlik olmaz. O seçim çalışması el ele kol kola bayram yerine döner. Bizim dilek ve temennimiz böyle” diye konuştu. 

AĞIZDAN ÇIKACAK SÖZE DİKKAT!

Seçim maratonunda bazı adayların, bir anlık öfkeyle veya kürsünün şehvetine kapılarak rakibine istenmeyen sözler söyleyebildiğine dikkat çeken Genel Başkan Erer, “Tartışmalara meydan vermemek lazım. Kendi siyasi görüşünü, belediyecilik anlayışını, nazik bir şekilde birbirlerini kırıp dökmeden ortaya koymalarını tavsiye ediyorum aday arkadaşlarımızın” şeklinde konuştu.  

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZOR VE MEŞAKKATLİ…

Belediye başkanlığının bir hayli zor ve meşakkatli bir iş olduğuna da değinen Genel Başkan Erer, “Belediye başkanı olduktan sonra çeşitli menfaat şebekeleriyle karşı karşıya kalacaklar. Çok büyük sıkıntılar çekecekler, o zaman da yanlarında daha çok insanın olmasını istiyorlarsa arkadaşlarımız seçim sürecini kırmadan dökmeden, daha nazik kurallarla ve medeni insanlar gibi süreci tamamlamalarında ben çok büyük fayda olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HEM GÖNÜL HEM PROJE…

Genel seçimler ile yerel seçimlerin karakterinin çok farklı olduğuna da değinen Genel Başkan Erer, “Genel yani milletvekili seçimlerinde parti esastır ve insanların da büyük çoğunluğu partiye göre oy verir. Yerel seçimlerde aday partiden daha öne çıkar. Bunun için de yerel seçimlerde adaylar daha önem kazanıyor” dedi.

Seçim sürecinde insanların gönlüne dokunmanın önemine dikkat çeken Erer şunları söyledi:

“Bizim insanlarımız duygusaldır, kendini idare eden insanlarla diyalog içerisinde olmayı sever. Halkın içinde olmak, halka dokunmak lazım. Bunu başaran arkadaşların öne geçeceklerini düşünüyorum. ‘Ben halka iyi dokunuyorum’ diye proje açıklamamak yaklaşımı da çok gerilerde kaldı. Belediyenin kendi gücü nispetinde çok abartılmamış çok da küçük olmayan gerçekçi, gerçekleşebilir projelerden oluşan bir demetin halka sunulmasında fayda var.''

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.