'Belediyecilik siyasi bir hareket alanı değil'

'Belediyecilik siyasi bir hareket alanı değil'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bizim zihniyetimize göre belediyecilik siyasi bir hareket alanı değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye personeline yazılı bir mesaj gönderdi. 

31 Mart tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde büyük bir teveccühle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiğini ve mazbatasını aldığını aktaran Yavaş, belediyelerin kamusal hizmet gören birimler olduğunu belirtti. Yavaş, "Vatandaştan toplanan gelirlerin hizmetleri finanse ettiği bu yerel yönetim modeli, bizce hesap verilebilirlik ilkesinin tam uygulanması gerektiğini zorunlu kılmaktadır. Ankaralı hemşehrilerimiz için vicdani sorumluluğu omuzladığımızın farkındayız." ifadelerine yer verdi.

Başkent olduğu için Ankara Büyükşehir Belediyesinin başarılı olmasının Türkiye'nin temsili ve itibari açısından da fayda yaratacağının altını çizen Yavaş, "Anlaşılacağı üzere bizim zihniyetimize göre belediyecilik siyasi bir hareket alanı değildir." değerlendirmesinde bulundu. 

"Güzel hizmetlere birlikte imza atacağız"

Personele geçmişte yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Yavaş, "İnanıyorum ki insana saygılı, aklı ve bilimi esas alan, demokratik ve şeffaf yönetim anlayışımızla çok daha güzel hizmetlere birlikte imza atacağız." ifadelerini kullandı.

Yavaş, Ankara'nın tüm ilçelerinin sorunlarının da el birliğiyle çözüleceğini belirterek şunları kaydetti:

"Ankaralı hemşehrilerimizin yüzündeki tebessüm olacağız. Bu uğurda yapacağımız mücadelede bizlere zorluk çıkartmayı düşünenler, aramızdaki gönül ve muhabbet bağının tesis edilmesini engellemeye çalışanlar, aslı astarı olmayan haberler ile sizlerin aklını ve yüreğini bulandırmayı planlayanlar olabilir. Sizden ricam, kalbinizi ferah tutun. Her güne 'Haydi Bismillah' diyerek el birliğiyle başlayalım. Ankara'mızı Cumhuriyetimizin 100. yılına en güzel şekilde hazırlayalım. 'İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir' düsturuyla hareket edeceğiz. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun. Bu vesileyle çalışmalarınızda kolaylık diliyorum.

Gelecek kuşaklara çocuklarımıza hikayesi olan bir kent bırakma arzusu ve sorumluluğuna inanan, sorunları çözecek planı ve programı ile inanmış, temiz bir ekiple Ankara özelinde başarılı model belediyeciliğini başlatmak için bugün başlıyoruz. Hep birlikte, Haydi Bismillah." 

"Şimdi Ankara'ya hizmet etmek zamanıdır"

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Yavaş, başkenti 5 yıl boyunca ortak akılla yöneteceği, bu sürede 100'ün üzerinde projeyle kenti turizmin, sanayinin, ekonominin, yeşilin, ulusal ve uluslararası organizasyonların merkezi haline getireceğini belirtti. 

Vatandaşların tüm projeleri "mansuryavas.com.tr" internet adresinden takip edebileceğini bildiren Yavaş, "Seçim süreci boyunca Ankaralı hemşehrilerimizle oturduk, konuştuk. Sivil toplum örgütleri, muhtarlarımız, sanayici ve iş adamlarımızla bir araya geldik ve Ankara’nın neye ihtiyacı var, Ankaralılar neler istiyor, tek tek konuştuk, notlar aldık. Bu doğrultuda da projelerimizi geliştirdik. Şimdi Ankara’ya ve Ankaralıya hizmet etmek zamanıdır. En büyük sermayemiz çalışma irademiz olacak. Bu yüzden çalışıp üreterek, hakça paylaşacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

Yavaş, hazırlanan projelerin yanı sıra vatandaşların taleplerine göre yeni çalışmaların da planlanacağını belirterek, "Bilişim Kenti", "Büyüklerimiz, Eğitim, Emeklilikte Yaşa Takılanlar", "Engelsiz Ankara", "Hayvan Dostlarımız", "Hizmet Kampüsleri", "İstihdam, Kültür Sanat, Sanayi, Sağlık, Spor", "Tarım ve Kırsal Kalkınma", "Temiz Enerji, Turizm, Ulaşım", "Yeşil Alanlar" ve "Yardımlar" konulu projelerin hızla hayata geçirileceğini kaydetti. 

Mansur Yavaş'ın öz geçmişi

1955 yılında Beypazarı’nda dünyaya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk, orta ve lise eğitimini bu ilçede tamamladıktan sonra, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Askeri savcı olarak tamamladığı askerliği sonrasında 13 yıl boyunca Beypazarı’nda serbest avukatlık yapan Mansur Yavaş, 1989-1994 yılları arasında Belediye Meclis üyesi oldu. 

1999 yılında Beypazarı Belediye Başkanı olan Yavaş, 18 Nisan 2004 seçimlerinde ikinci kez Beypazarı Belediye Başkanlığına seçildi. Türkçenin korunması için gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk Dil Kurumu tarafından onur ödülüne layık görülen Yavaş, 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. 

Mansur Yavaş, Beypazarı turizminin gelişmesine de katkıda bulundu. Ankara'da ikinci kez girdiği büyükşehir belediye başkanlığı yarışını önde tamamlayan Yavaş, evli ve iki çocuk babası.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.