BELMEK kursiyerlerinin sergisi ziyaretçilerini bekliyor

BELMEK kursiyerlerinin sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde BELMEK kursiyerlerinin eserleri ziyaretçilerini bekliyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde açılan resim sergisinde BELMEK kursiyerlerinin eserleri sergileniyor. Ebru, tezhip ve katı sanatının eserlerinin görücüye çıktığı sergide aynı zamanda yağlı boya, sulu boya, gravür, kara kalem eserler ilgi görüyor.

YÜZLERCE ESER SERGİLENİYOR

2ccc6091-d38e-41d7-adbb-b55e1c1ae852.jpg

Kızılay Zafer Çarşısı’nda sergilen yüzlerce eser, BELMEK’te kurs veren 14 hoca ve kursiyerlerinin eserleri olma özelliğini taşıyor. Özellikle birçok eserin ev hanımlarının olduğu BELMEK resim sergisinde ebru, tezhip, katı, yağlı boya, sulu boya, gravür, ipek pentür gibi birçok alana hitap eden eserler sergileniyor. 20 Nisan Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak sergi sabah 10.00’dan akşam 18.00’a kadar ziyaret edilebilecek. 

KURSİYERLERİN 1 YILLIK EMEĞİNİN ÜRÜNÜ

e67ed3df-a563-44ec-b124-dac9971afd2f.jpg

Sergi hakkında gazetemize bilgi aktaran 9 yıldır BELMEK’te öğretmenlik yapan Elmas Yalçın, eserlerin 1 yıllık kurs sonrası ortaya çıkan eserler olduğunu belirtti. Yalçın, kursa gelen kursiyerlerin boş vakitlerini değerlendirerek kendilerine meslek edindiklerini, bununla birlikte bu tarz eserlerin ortaya çıktığını söyledi. 1 sene içinde bu tarz eserler verildiğini belirten ve kursiyerin harcadığı emekle ortaya çıkan eserin kalitesinin paralel olarak arttığını ifade eden Yalçın, BELMEK olarak haftada bir gün ders verdiklerini belirtti.

“İSTEMEK VE SABIR GEREKLİ”

4d52395e-65e5-4013-9ac5-b6da6a4b7b97.jpg

Resim yapmanın göründüğü kadar kolay olmadığını fakat çalışarak kazanılabilen bir yetenek olduğunu söyleyen Yalçın, “Resim çalışmakla yapılabilen bir sanat ama sevmek, istemek ve sabır lazım. Ebru, tezhip, yağlı boya vs. hangi alan olursa olsun sürekli çalışarak yeteneği geliştirmek gerekli. Böylelikle öğrencinin el ve göz koordinasyonu zamanla gelişecek ve ustalaşacaktır” dedi.

KALİTE VERİLEN EMEKLE PARALEL ARTIYOR

İyi bir resim yapmak için en az 3 yıl gerekli olduğunun altını çizen Yalçın, sergide bazı eserlerin 1 yılda tamamlandığına dikkat çekerek eserin kalitesini kursiyerin verdiği emekle paralel olduğunu belirtti. Yalçın resim ile uğraşmak isteyenlere de önerilerde bulunarak şu ifadeleri kullandı, “İlk önce resimi sevmek lazım. Daha sonrasında sabır ve çok çalışmak gerekiyor. Çalışarak yapılamayacak bir iş yoktur. Önemli olan kursiyerlerin deneyim kazanarak her geçen gün kendini bir üst seviyeye çıkarmak için çaba göstermeleri. Daha sonrasında verdikleri emeğin karşılığını alabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.