Bilecik'e Ganalı damat

Bilecik'e Ganalı damat

Aydın'da üniversite okurken tanışıp arkadaş olduğu genç kızın memleketi Bilecik'te evlenen Ganalı damat ve arkadaşları sahnede "İstiklal Marşı"nı okuyunca ayakta alkışlandı.

Adnan Menderes Üniversitesinde eğitim görürken tanışan Fatma Parladan ile Gana Cumhuriyeti vatandaşı Muhammed Nurudeen Alhassan, geçen yıl Bilecik'te yapılan nişanla evliliğe ilk adımı attı.

Parladan'a bir süre önce mezuniyet töreninde sürpriz hazırlayarak evlenme teklifinde bulunan Mohammed, "Evet" cevabı alınca diploma töreninde yüzük taktı.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunu Muhammed Nurudeen Alhassan ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü öğrencisi Fatma Parladan, Bilecik'te dünya evine girdi.

Belediye Kültür Sitesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen törene, genç kızın ailesi ve damadın Gana, Gine ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen arkadaşları katıldı.

Fatma Parladan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle üniversitede tanıştıklarını, iki ay sonra evlenmeye karar verdiklerini belirterek, "O ilk başlarda istemiyorum, 'Yurtdışına gideceğim.' düşüncesindeydi. O yüzden evlenme teklifini beklemiyordum. Teklif edince çok şaşırdım." dedi.

Muhammed Nurudeen Alhassan ise kültür farklılığına rağmen çok mutlu olduğunu anlatarak, "Fatma tanıştıktan kısa süre sonra bana 'Evlenelim, mezuniyeti beklemeyelim.' diyordu. Ben de çaktırmıyordum ama aslında öyle düşünüyordum. Her şey güzel geçince mezuniyet töreninde evlenme teklif ettim. Sürprizi sevmeyen kadın yok. Babası çok iyi, annesi süper. Kültürler farklı olduğu için kız isteme zor oldu, bizim için normal bir şey değil." ifadelerini kullandı.

Toplu İstiklal Marşı söylendi

Lopes Junior'un Mevlana'nın "Kim olursan ol yine gel" şiirini okuması takdir topladı.

Daha sonra düğüne katılan damadın arkadaşlarının gelin ve damat ile sahnede Gana Milli Marşı'nı, ardında da çocuk, genç ve yaşlı tüm davetlilerin gelin Fatma Parladan'ın önderliğinde İstiklal Marşı'nı söylemesi, büyük alkış aldı, duygusal anların yaşanmasına yol açtı.

gana2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.