Bir kap bir kalp

Bir kap bir kalp

Beşir Derneği 2 yıldır sürdürdüğü geleneğe bu Ramazan da devam ediyor.

Beşir Derneği 2 yıldır sürdürdüğü geleneğe bu Ramazanda devam ediyor. “Bir Kap Bir Kalp” uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine, bağışcıların kendi evlerinde yaptıkları yemekleri ulaştırarak aileler arası gönül köprüsü kuruyor. “Bir Kap Bir Kalp” uygulaması ile 50 bin ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Beşir Derneği yetkilileri Ankaralı vatandaşların yardım konusunda çok duyarlı olduğunu belirtiyor.

AMACIMIZ BİR KALBE DOKUNABİLMEK

bir-kap-bir-kalp_phvoirynme5n33.jpg

Beşir Derneği Lojistik Bölge Sorumlusu Mustafa Parlak 2 yıldır sürdürdükleri “Bir Kap Bir Kalp” uygulamasına bu Ramazanda devam ettiklerini belirterek, evinde iftar yapamayacak kadar ihtiyaç sahibi olanlara, hayırsever vatandaşların kendi evlerinde kendi elleriyle yaptıkları yemekleri ulaştırdıklarını söylüyor. Parlak uygulama hakkında gazetemize bilgi vererek, “2 yıldır bu uygulamayı yürütüyoruz. Bağışcının iftara yakın saatlerde kendi evinde hazırladığı yemekleri sefer taslarıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Buradaki amacımız bir kalbe dokunarak, mahzunluklarını giderebilmek. Evde yardım için yemek yapan bağışcının muhabbetini , mutluluğunu ve tebessümünü ihtiyaç sahibi ailelere aktararak köprü görevi görüyoruz” dedi.

KARDEŞLİK HUKUKUNUN DEVAM ETTİĞİNİ GÖRÜYORLAR

ramazan-faaliyetleri_jbpiclshg8yhw25.jpg

İftar sevincinin paylaştıkça artacağını söyleyen Parlak, “Bir Kap Bir Kalp” uygulamasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve bağışcıların bu projeden çok memnun olduklarını söyledi. Parlak, “Bağışcılar ihtiyaç sahibi ailelere yemek yapacaklarında daha çok sevgi ve muhabbet beslediklerini, kendi evlerine yapacakları yemekten daha fazla özen gösterdiklerini ifade ediyorlar. İhtiyaç sahibi aileler ise mübarek Ramazan ayında sofralarının boş kalmadığını gördüklerinde, kardeşlik hukukunun devam ettiğini görüyorlar. Biz de burada iki aile arasında kardeşlik köprüsü kurarak asıl sofraları gönüllere kuruyoruz” diye konuştu.

HEDEF 50 BİN KİŞİ

“Bir Kap Bir Kalp” sloganıyla yola çıktıklarında 50 bin kişiye ulaşmayı edeflediklerinin altını çizen Parlak, “Hedef bu uygulamayla bu Ramazanda 50 bin kişiye ulaşabilmek. Bunu da yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte Elvakentte açtığımız paylaşım noktası adlı mağazamızda ise para geçmemekte. İhtiyaç sahipleri oraya giderek bir mağaza ve markette gıda, temizlik ve giyim alanında ne varsa orada da onlara ulaşabilerek ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyor” ifadelerini kullandı

DİĞER KURULUŞLAR İLE ORTAK SİSTEME SAHİBİZ

Ramazanda ihtiyaç sahiplerine yardım paketleri ve çeşitli yardımlarda bulunduklarına da dikkat çeken Parlak, “İhtiyaç sahiplerine elimizdeki ürünleri sunarak neye ihtiyaçları varsa onların talebine göre yardımda bulunuyoruz. Bu yardımların sürdürülebilir olmasına dikkat ediyoruz. Valilik ve AFAD kontrolünde ayda bir toplantılarımız oluyor. Yaklaşık 13 STK ile bir sistem kurduk. İhtiyaç sahiplerine hangi kuruluş ne yardımı yapmış hepimiz sistem üzerinden görebiliyoruz.  Bu sayede adaletli bir yardım sistemi ortaya çıkıyor ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları daha kontrollü bir şekilde giderilebiliyor” dedi.

ANKARA HALKI ÇOK DUYARLI

Ankara halkının çok duyarlı olduğunu söyleyen  Parlak, Kilis’te 225 bin kapasiteli ekmek fırınları olduklarını ve her ay Ankara’dan bir tır un taahhütleri olduğunu  kaydetti. Her ay 550 çuval unun Ankara’dan Kilis’e gönderdiklerini ifade ederek, bu yardımın Ankaralılar sayesinde olduğuna dikkat çekti. İhtiyaç sahiplerinin derneğin sitesinden form doldurarak yardım talebinde bulunabileceklerini kaydeden Parlak, Ramazan boyunca ve sonrasında da yüzleri güldürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.