Bitsin bu magandalık

Bitsin bu magandalık

Yaz aylarında neredeyse her gün düzenlenen sokak düğünlerinde, havaya ateş açan şehir magandaları pek çok kişinin yaralanmasına ve sakat kalmasına neden oluyor. Vatandaşlar, yetkililere 'maganda terörüne son verin' çağrısında bulunuyor. 

Ankara'da özellikle yaz aylarında neredeyse her gün düzenlenen sokak düğünlerinde, havaya ateş açan şehir magandaları pek çok kişinin yaralanmasına neden oluyor. En son geçtiğimiz hafta Haymana'da bir kadının vurulması ile sonuçlanan düğünden sonra, ilçede üç ay sokakta düğün yapılması yasaklandı. Bu olaydan sonra başta Çubuk İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'düğünlerde silaha hayır' kampanyası olmak üzere, bu konuda duyarlı pek çok kurum ve kuruluşa vatandaşlardan destek geldi.

KIRŞEHİR ve KIRIKKALE ÖRNEKLERİ

Vatandaşlar, düğünlerde havaya ateş açılması konusunda Kırşehir Emniyeti'nin geçtiğimiz ay başlattığı uygulamanın Ankara'ya örnek olabileceğini söyledi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Keçiören sakinlerinden Halis Boyunsuz, kendisinin de düğünlerde saz çaldığını ifade ederek, "Kırşehir polisi, sokak düğünlerinde silah kullanılmaması için vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıyor.

Bu uygulamanın Ankara için de iyi bir örnek olacağını düşünüyorum" dedi. Kırşehir'de Toplum Destekli Polis ekipleri, önleyici polislik hizmetleri kapsamında düğün evlerini ziyaret edilerek düğün sahiplerine ve gelen davetlilere bizzat bilgilendirme ve anons ettirmek suretiyle düğünlerde silah atılmaması çağrısında bulunuyor. Öte yandan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, kentteki her düğünde sivil veya resmi polis görevlendirerek, düğünlerde yaralanma ve ölümle sonuçlanmasının önüne geçilmesini sağlayacak bir proje başlattı. 

"Düğünlerde silaha hayır"

Çubuk İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'düğünlerde silaha hayır' kampanyasını desteklediğini açıklayan Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Zeki Avan, konuyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı. Muhtar Avan ilçe emniyet müdürlüğü tarafından başlatılan, 'düğünlerde silaha hayır' kampanyasını canı gönden desteklerini açıklayarak, düğünlerde silah atılmaması için elinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi. Avan şunları kaydetti: "Bazen başarılı oldum. Bazen de başarılı olamadım. Aynı şekilde cenazelerde verilen, cenaze pideleri içinde birçok zaman girişimlerde bulundum. Cenazelerde, cenaze sahibi tarafından verilen pide ve yemeklerin doğru olmadığını belirtim. Bu güne kadar elimden geldiği kadar düğünlerde atılan silahların düğün sahibine bir faydasının olmadığını, hatta zararının olduğunu ve cenazelerde verilen pidelerin doğru olmadığı anlatmaya çalıştım. Bu konularla ilgili köşe yazıları yazıp, kamuoyu oluşturmaya çalıştım. Bundan sonrada, gücümün yettiği yere kadar anlatmaya devam edeceğim. Bizden hatırlatmak."

Muhtar Avan tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ne asılan "Düğünlerde silaha hayır" pankartta şu ifadelere yer verildi: "Bugüne kadar hiç kimse havaya silah sıktı diye kahraman olmadı! Fakat katil olup hapse giren çok! Düğünlerde mutluk ve sevinçleriniz bir başkasının üzüntüsü olmasın!"

UĞUR DUYAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.