‘Bize de Sürpriz Oldu’

‘Bize de Sürpriz Oldu’

MHP lideri Bahçeli'nin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı "erken seçim" çağrısı AK Parti kulislerinde "Bunu hiç beklemiyorduk, Bahçeli'nin bize sürprizi oldu" şeklinde yorumlandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, önceki gün yapılan partisinin Meclis grup toplantısında 'erken seçim' için çağrıda bulunmuş,  Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinin erkene alınarak Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümüne denk gelen önümüzdeki 26 Ağustos tarihinde yapılmasını önermişti. Bu sürpriz seçim çağrısı Meclis koridorlarını ve kulisleri bir anda hareketlendirdi. Meclis'teki randevulu programların bazılarında aksamalara neden oldu. 

GRUPTAN SONRA İLK KEZ TOPLANTI YAPILDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının hemen ardından hiç yapmadığı bir toplantı yaparak seçim çağrısını parti yöneticileri ile yaklaşık 45 dakika boyunca değerlendirdi. 

ERKEN SEÇİM İÇİN EYLÜL, EKİM İHTİMALİ 

AK Parti kulisleri, bu erken seçim çağrısını "MHP lideri Bahçeli'nin sürprizi" olarak değerlendiriyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından erken seçim için önerilen 26 Ağustos tarihinde seçime gitmenin yaz ve tatil ayına gelmesinden dolayı bir hayli zor olacağı; ancak Eylül ve Ekim ayı erken seçim seçeneklerinin değerlendirilmesi gerektiği kaydediliyor. Seçimlerin ön tarihe asla çekilmeyeceği 2019'da yapılacağını düşünen partililer de bir hayli çok sayıda.

MHP'LİLER ERKEN SEÇİMİN YAPILACAĞI KANATİNDE 

MHP kulisleri ise erken seçimin muhakkak yapılacağı kanaatinde.  Her gün seçim konuşmaktansa 16 Nisan'da ortaya çıkan millet iradesinin daha fazla beklemeden bir an evvel yürürlüğe girmesi için adım atılmasının doğru olacağı değerlendiriliyor. Türkiye üzerinde iç ve dış mihraklarca sürekli kötü senaryolar hazırlandığı, bu mihrakları bir an önce püskürtebilmek için yeni sisteme geçilmesi ve güçlü bir şekilde yola devam edilmesi gerektiği düşünülüyor.  26 Ağustos'un hem Büyük Taarruz başlangıç tarihi olması hem de Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü olmasından dolayı MHP bu tarihte erken seçime gidilmesi için bir hayli ısrarcı. MHP kulislerinde bu tarihin özel olarak seçildiği belirtiliyor. Şu an ülkemizde 15 Temmuz hain darbe girişiminin değişik versiyonlarının iç ve dış mihraklarca denenmeye çalışıldığı bu risklerin; ancak erken seçimin ardından ortaya çıkacak daha güçlü bir Türkiye ile atlatılacağı da konuşuluyor.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.