Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç: Bu katliam yaşanmazdı

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç: Bu katliam yaşanmazdı

Bosna Hersek Devleti Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç 8 bin 372 Bosnalı Müslümanın katledildiği Srebrenitsa Soykırımı hakkında, “Bugünkü Türkiye’nin gücü o dönemde olsaydı, bu felaket kesinlikle yaşanmazdı” dedi.

8 bin 372 Bosnalı Müslümanın katledildiği Srebrenitsa Soykırımı’nın 24’nci yıldönümü, Keçiören Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda bulunan Srebrenitsa Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Programda konuşan Bosna Hersek Devleti Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, Türkiye’nin milletler arası barışı sağlayan ve bunu dünyada en iyi yapan ülke olduğunu söyleyerek, “Türkiye milletler arasında barışı ve korumayı sağlıyor. Bugünkü Türkiye’nin gücü o dönemde olsaydı, Bosna Hersek’te bu felaket kesinlikle yaşanmazdı” ifadelerini kullandı.

VAHŞET, SOYKIRIM VE İNSANLIK DRAMI

Keçiören Belediyesi ve Bosna Hersek Devleti Ankara Büyükelçiliği tarafından Srebrenitsa Soykırımı’nın 24’nci yıldönümü şehitleri anma programı düzenlendi. Program milli marşlar okunması, saygı duruşu ve Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlandı. Programda söz alan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Gönlümüzde kazılı olan ve beynimize de kazıdığımız bir katliamda şehit olan kardeşlerimizi anmak için burada toplandık. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Avrupa’nın merkezinde ve göbeğinde bir vahşet, soykırım ve insanlık dramı 21’inci asrın eşiğinde yaşanmıştır.”

bosna-hersek-devleti-ankara-buyukelcisi-bakir-sadovic,-srebrenitsa-soykirimi,-kecioren-aliya-izzetbegovic-parki,-srebrenitsa-aniti,,,,.jpg

 

O GÖZYAŞLARI BURADA DA AKMIŞTIR

“Şunu da belirtmek gerekir ki o gözyaşları burada da akmıştır. Yürekler burada da yanmıştır. Birçok vatandaşımız yürekten ve gönülden alın bizi cepheye götürün Bosna’ya demiştir. Aliya İzetbegoviç’i hatırlamak gerekli. O bir kahramandır. İman gücüyle her taraftan kuşatmayı yarmış ve bugün Bosna Hersek Devletimiz kurulduysa, onun büyük bir emeği vardır. Bu acıyı, dramı anlatamazsınız” dedi.

BOSNA HERSEK VAR OLSUN

Sözlerine Aliya İzzetbegoviç’in “…ve herşey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.” sözüyle devam eden Altınok, “Mekanları cennet olsun. Bosna var olsun. Bütün kardeşlerimizin acılarını yürekten paylaşıyorum. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

bosna-hersek-devleti-ankara-buyukelcisi-bakir-sadovic,-srebrenitsa-soykirimi,-kecioren-aliya-izzetbegovic-parki,-srebrenitsa-aniti,,,,,.jpg

BİZİ BUGÜN BURAYA AVRUPA’NIN PİSLİĞİ TOPLADI

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi Ahmet Hamdi Çamlı ise programı düzenleyenin Altınok olduğuna dikkat çekerek şu anlamlı konuşmayı yaptı:
“Bizi esasında buraya Turgut Başkan topladı ama esasen bizi buraya Avrupa’nın pisliği topladı. Zalim ve hırsız Avrupa bizi buraya topladı. Sömürgeci ve başbelamız yani katil beyaz adam bizi burada topladı. Bu bilincimizi taze tutmak içinde başkanlarımız sağolsunlar bu anma programlarını düzenliyorlar. Onlar ise demokrasi, insan hakları, eşitlik, adalet tantanalarını sanki bunların beşiği Avrupaymış gibi göstermeye çalışıyorlar. Bize bunu telkin ediyorlar.

bosna-hersek-devleti-ankara-buyukelcisi-bakir-sadovic,-srebrenitsa-soykirimi,-kecioren-aliya-izzetbegovic-parki,-srebrenitsa-aniti,,.jpg

BATI HIRSIZLIĞIN BEŞİĞİ, KATLİAMIN BEŞİĞİDİR

“Halbuki batı hırsızlığın beşiği, katliamın beşiğidir. 1995’te canlı yayınlarda izledik kardeşlerimizin nasıl katledildiğini. Komşunun nasıl canavarlaşıp komşusunu öldürdüğünü batı adamında gördük. Bunun için üzerimizde çok büyük vebal ve sorumluluk var. Hem bu batılılara hem de içimizdeki batı kafalılara medeniyetimizden aldığımız merhamet merhemi ile bir merhamet operasyonu yapıp onlarında kurtulmasına vesile olacağız.”

ŞİMDİKİ TÜRKİYE OLSAYDI BUNLAR YAŞANMAZDI

Bosna Hersek Büyükelçisi Bakir Sadovic ise, “Bizlere vermiş olduğunuz destek ve her yıl gerçekleştirilen bu anma programından ötürü sizlere teşekkür ediyorum. 2 gün önce cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bosnadaydık. Bugün 33 tabutumuzu daha toprağa vereceğiz. Dostlarımız her zaman diyorki bugünkü Türkiye’nin gücü o dönemde olsaydı, Bosna Hersek’te bu felaket kesinlikle yaşanmazdı. Türkiye milletler arasında barışı ve korumayı sağlıyor. Diğer dünya ülkelerine göre en çok başarıyı Türkiye gösteriyor”

bosna-hersek-devleti-ankara-buyukelcisi-bakir-sadovic,-srebrenitsa-soykirimi,-kecioren-aliya-izzetbegovic-parki,-srebrenitsa-aniti,,,.jpg

GÜÇLÜ OLMALIYIZ

“11 temmuz 1995 çok üzüntülü bir gün. Biz bugün bütün dünyada kaybettiğimiz şehitler için anma programı düzenliyoruz ve 2 tane mesaj veriyoruz. İlki şehitlerimizi ve ailelerini unutmayalım diye, ikinci mesaj; güçlü olmalıyızki öyle bir felaket tekrar başımıza gelmesin diye. Aliya İzzetbegoviç der ki; şehitlerimiz kendi kanları için cennet hak iddia etmeye hakları vardır, katillerinde hakları var. Onların hakları ise başlarına adaletin kolunun gelmesidir. Biz böyle olsun diye mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu dünyada bizim görevimizdir, ahirette ise yüce yaradanımıza havale ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.