Bu okulun başı 'Giderlerle' dertte

Bu okulun başı 'Giderlerle' dertte

Etimesgut’taki Abdurrahim Karakoç İlkokulu’nun başı sık sık tıkanan kanalizasyon ve tesisat giderleriyle dertte.

Etimesgut’ta bulunan Abdurrahim Karakoç İlkokulu’nun öğrenci velilerinin dikkat çeken bir şikayeti var. Veliler okulun başının sık sık tıkanan kanalizasyon ile atık ve pis su gider tesisatıyla dertte olduğunu söylüyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda yağan yağmurda okulun zemin katını su bastığı, yoğun yağmurlarda yaşanan tıkanmanın tuvalet giderlerinde de taşmalara neden olduğu belirtiliyor. Durumdan şikayetçi olan veliler, okul yönetiminden soruna köklü bir çözüm bulmalarını bekliyor. 

VELİLER DERTLİ: YILLARDIR BÖYLE

Gazetemize ulaşan öğrenci velileri, uzun bir süredir okulun tuvalet ve atık su giderlerinde yaşanan soruna bir türlü çözüm bulunamamış olmasından şikayet ettiler. Velilerin aktardığı bilgilere göre, yoğun yağmur yağışı olunca okulu su basıyor. Kış aylarının geldiğini, yağmur yağışlarının artacağını belirten veliler, en son geçtiğimiz haftalarda yoğun yağmur üzerine okulu su bastığını söylediler. Zemin kattaki mescit, konferans salonu ve kantinin sular altında kaldığını vurgulayan veliler, ASKİ ekiplerinin yardımıyla tıkanıklığın açıldığını, suların çekildiğini anlattılar.  

ASIL TEHLİKE TUVALET SULARI 

fotograf-1111.jpg

Okuldaki bu sorunun lağım sularının da taşmasına neden olabildiğini ifade eden veliler, şunları söylediler: “Belli ki okulun giderlerinde bir sorun var. Karda-yağmurda yetersiz kalıyor veya tıkanma oluyor ve okulu su basıyor. Bu yetersizlik veya tıkanmalar tuvalet giderlerini de olumsuz etkileyebiliyor. Geçtiğimiz dönem tuvaletler taştı, lağım suları okulun içine, özellikle zemin kata dağıldı. Çocuklarımızın anlattığına göre, okul idrar kokusundan geçilmiyordu. Hijyen açısından çok büyük bir sorun bu. Ne kadar temizlenirse temizlensin, lağım suyu bu, başka bir şey değil.”

İL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM’E ÇAĞRI 

fatih-abi-222.jpg

Veliler, lağım suyunun okul içine yayıldığı olaylar nedeniyle bazı öğrencilerin rahatsızlandığını da iddia ederek, “Yıllardır devam eden bir sorun var ve okul yönetimi buna karşı ne yaptı, ne yapıyor? Bu soruna kalıcı bir çözüm bulmak çok mu zor? Sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz” dediler. Öğrenci velileri ayrıca, sorunun çözümünün okul yönetimini aşıyor olabileceğine işaret ederek “Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü konuyla ilgilenmeye, soruna çözüm bulmaya çağırıyoruz” diye eklediler. 

2500 ÖĞRENCİSİ VAR

Abdurrahim Karakoç İlkokulu, Etimesgut’un gözde mahallelerinden Ahi Mesut’ta bulunuyor. 83 öğretmeni olan okulun öğrenci sayısı yaklaşık 2500. İkili öğretim yapılan okulda 32 derslik yer alıyor. 

FEYZULLAH DOĞRU/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.