Bu pazara bir kere gelen artık pazarın müdavimi oluyor

Bu pazara bir kere gelen artık pazarın müdavimi oluyor

İskitler'de her hafta sonu kurulan 2. el pazarı diğer bir adıyla 'hurdacı pazarı', antika meraklılarını ve ucuza alışveriş yapmak isteyenleri bir araya getiriyor. Pazarın müdavimleri, ürün alabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. 

İskitler'deki Demir Sanayi Sitesi'nin yakınlarında kurulan ikinci el pazarı diğer bir adıyla 'hurdacı pazarı', antika meraklılarını ve ucuza alışveriş yapmak isteyenleri her hafta sonu bir araya getiriyor. Çubuk Çayı'nın hemen yamacında kurulan pazarda A'dan Z'ye akıllara gelebilecek her türlü ürün tezgahlarda yerini alıyor. Başkentliler,  ikinci el eşyaların cumartesi ve pazar günleri satıldığı pazara büyük ilgi gösteriyor.  

MÜDAVİMLERİN ELLERİ DOLU DOLU
Oldukça geniş ve toprak bir arazide kurulan pazarda, 100'e yakın tezgah açan esnaf bulunuyor. İkinci el pazarının hastalık derecesinde müdavimlerinin olduğu belirtiliyor. Pazarı keyifle gezdiklerini belirten müşteriler, pazardan elleri poşet dolusu ürünlerle ayrılıyor. 

BU PAZARDA YOK YOK
Farklı kesimlere hitap eden pazarda antika ürünleri, yiyecek, giyecek, iş malzemeleri, elektronik ürünler, otomobil malzemesi, süs eşyası, ev malzemesi, kitap vb. birçok ürün bulunuyor. Pazarda en fazla rağbet gören ise ikinci el elbise oluyor. Pazarın müşterisi deyim yerindeyse güzel ve kaliteli ürünleri alabilmek için birbiriyle yarışıyor. Tezgahlarda satılan ikinci el ürünlerin fiyatı ise çok ucuza alıcı buluyor.      

BİR GELEN BİR DAHA BIRAKAMIYOR
Pazarın müdavimlerinden olduğunu söyleyen Ali Karagöl adındaki bir vatandaş, "Vaktim oldukça buraya gelmeye gayret gösteriyorum. Hurdacı pazarında ne ararsanız rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Onun için de çok tercih ediliyor. Burayı bir keşfeden her hafta bu pazara geliyor. Çeşit çok fiyatlar da uygun olunca insanlar için vazgeçilmez bir yer oluyor. Burada sadece düşük gelirli kişileri göremezsiniz durumu iyi olan kişilerde bu pazara geliyor ve saatlerce geziyor" dedi. Koleksiyoner olduğunu kaydeden bir başka pazar müşteri ise çok iyi koleksiyon ürünlerinin pazarda bulunduğunu belirtti.

BAŞKENT'TE BİRKAÇ NOKTADA DAHA VAR
Ankara'da ikinci el eşya ve antika malzeme satan birkaç tane pazar bulunuyor. Ulus, Cebeci, Ayrancı ve Ümitköy'de açılan bu tarz pazarlar da büyük ilgi görüyor. Cebeci'deki pazar da hafta sonları açılırken Ayrancı'daki pazar ise ayın ilk pazar günü müdavimlerini ağırlıyor.     

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.