Bursa İnegöl'de tırtıl istilası korkuttu!

Bursa İnegöl'de tırtıl istilası korkuttu!

Bursa İnegöllü sakinler, ormanlık yerlerdeki tırtıl istilasından tedirgin olarak yetkililere çağrıda bulundu. İnegöl'deki ormanlarda yaşanan tırtıl yoğunluğunun sebebi merak konusu oldu.. Yetkililer araştırıyor..

Bursa İnegöllü sakinler ormanlık yerlerdeki tırtıl istilasından tedirgin olarak yetkililere çağrıda bulundu. İnegöl'deki ormanlarda yaşanan tırtıl yoğunluğunun sebebi merak konusu oldu..

İnsanlar İnegöl-Domaniç karayolu Arapoturağı mevkisindeki ormanlık alandaki ağaçlarda yoğun şekilde tırtıl görmeye başlayınca olayın araştırılması için yetkilileri arayarak durumu bildirdi.

Ormana çalışmak için gelen bölge halkı bir anda ağaçlarda çok sayıda tırtıl görünce ne yapacağını şaşırdı. Ağaçlardaki yaprakları yiyerek beslenen tırtılların ekosisteme zarar vermesinden korktukları için yetkililere haber verdiklerini dile getiren İnegöllüler, olayın çok geniş bir alana yayıldığını ve daha fazla büyümeden önlem alınmasını istedi.

Ormanlık alanda yaşayan İnegöllüler tarafından farkedilerek ihbar edilen tırtıl vakasını araştırmak üzere İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ekip oluşturarak incelemelere başlayarak tırtıl ile mücade çalışmaları başlattı. Şimdilik sebebi bilinmese de Bursa İnegöl'deki ormanlık alanlarda görülen tırtıl yoğunluğu büyük merak konusu oldu.

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.