Büyükelçi eşleri Altınköy'de

Büyükelçi eşleri Altınköy'de

Altınköy Açık Hava Müzesi, kapılarını büyükelçi eşlerine açtı. 12 ülkeden büyükelçi eşleri, Altınköy'e hayran kaldı.

Altınköy Açık Hava Müzesi, kapılarını büyükelçi eşlerine açtı. Ankara'ya gelen yabancı heyetlerin gözdesi olan Altınköy'ü ziyaret edenler arasına, 12 ülkenin büyükelçilerinin eşleri de katıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin eşi Saadet Tiryaki de, misafir first ladylere eşlik etti.

Gruba gezinin sonuna doğru katılan Başkan Tiryaki ise misafirlerle kısa bir süre sohbet etti. Başkan Tiryaki, hanımların ricasını kırmayarak, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

gallery_2-001.jpg

First ladyler Altınköy'e hayran kaldı


Azerbaycan, Afganistan, Irak, Pakistan, Kuveyt, Kazakistan, Özbekistan, Singapur, Malezya, Filistin, Brunei ve Avustralya Büyükelçilerinin eşleri önce Altınköy'de kahvaltı yaptı. Saadet Tiryaki, köy kahvaltısı sırasında misafirlerine Altınköy'ü anlattı ve yapılış süreci hakkında bilgi verdi.

gallery_0.jpg

YÖRESEL ÜRÜN SATIN ALDILAR

Saadet Tiryaki ve büyükelçi eşleri, daha sonra eşsiz Altınköy manzarasına karşı Türk kahvesi içti. Altınköy'ü gezmek için Döngeller Konağı'ndan ayrılan heyet, soluğu köy meydanında aldı. Heyet üyeleri, dumanı üstünde tüten köy ekmeğinin yapıldığı taş fırını da görme fırsatı buldu. Burada ağızları sulandıran köy ekmeğinden alan büyükelçi eşleri, bölgedeki yel değirmenine adeta hayran kaldı. First ladyler, son olarak Altınköy'de unutulmaya yüz tutan sanatların yaşatıldığı atölyeleri gezdi ve burada yapılan el emeği göz nuru ürünlerden satın aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.