Büyükşehir tasarımcılara desteğini sürdürüyor

Büyükşehir tasarımcılara desteğini sürdürüyor

Hayal gücünü kullanarak birbirinden ilginç ürünlere imza atanlara Ankara Büyükşehir Belediyesi desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin düzenlediği “Hayalimdeki Tasarım Yarışması" sonuçları açıklandı.

Yarışmaya Başkentli tasarımcılar yoğun ilgi gösterdi. Yaş sınırı olmaksızın herkese açık olan tasarım yarışmasına katılanlar, hünerlerini sanal ortamda gösterdi. Sanal ortamda oluşturdukları nesneleri kullanan tasarımcılar, eserlerini 3 boyutlu yazıcıda gerçeğe dönüştürdü.

omr_2926.jpg

Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi kütüphanesine hibe edilen 3 boyutlu yazıcıyı kullanan tasarımcılar birbirinden ilginç nesnelerle yarıştılar.

KÜTÜPHANELERDE ÜÇ BOYUTLU YAZICI DÖNEMİ 

Bir zamanlar sadece kitap, dergi, gazete gibi yayınların yer aldığı kütüphanelerdeki bu iletişim teknikleri yerini bilgisayar ve internetten sonra üç boyutlu yazıcılara bıraktı. 
Tasarımcıların kapasitelerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmaya katılanlar, 1 ay boyunca hayal kurdukları nesneleri üç boyutlu yazıcı sayesinde tasarlayarak gün ışığına çıkardı. 
        Dereceye giren yarışmacılar Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi kütüphanesinde düzenlenen törenle açıklandı. Yarışmada, Furkan Uçarı tasarladığı limon sıkacağı ile üçüncülük, Recep Taşkıran tasarladığı askılık ile ikincilik, Burçak Bal ise abajur ile birincilik ödülü aldı.

ÖDÜLLER BÜYÜKŞEHİR’DEN

Hacettepe Üniversitesi "Herkes İçin Kütüphane" projesi program direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi kütüphanesini kullananlar kadar annelere de önemli mesajlar verdi. 3 boyutlu yazıcı teknolojisinin kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Küçük, ”Bu teknolojiyi atıl bırakmayın. Özellikle de anneler mum kalıpları yapıp satabilirsiniz. Bunu gelir ve kazanç kapısı haline getirebilirsiniz” dedi
        Yarışmada dereceye girenler arasında birinciye Notebook, ikinci ve üçüncüye tablet bilgisayar hediye edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.