Cami otoparkına AŞTİ modeli

Cami otoparkına AŞTİ modeli

Melike Hatun Cami otoparkının ücretli olmasına çözüm arayan vatandaşlar, AŞTİ’de olduğu gibi 50 dakika ücretsiz otopark uygulaması istiyor.

Melike Hatun Cami otoparkının ücretli olmasına çözüm arayan vatandaşlar, AŞTİ’de olduğu gibi 50 dakika ücretsiz otopark uygulaması istiyor.

AŞTİ’deki sistem uygulansın

Ankara’da Erbakan Meydanında, Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve aynı anda 7 bin kişinin ibadet edebildiği Melike Hatun Camii 27 Ekim tarihinde ibadete açılmıştı. 19 bin 500 metrekarelik arsa alanı kapsayan caminin altında 5 katlı otopark yer alıyor. Otoparkın ücretli olmasına ise çözüm arayan vatandaşlar AŞTİ otoparkında uygulanan sistemin Melike Hatun Camisi’ne de uygulanmasını talep ediyor.

50 dakika ücretsiz olsun

Vatandaşlar cami çevresinde araç park edecek büyük bir alan bulunmamasından dolayı AŞTİ’de ki sistemin burada da uygulanmasını istiyor. Vakit namazlarını burada eda etmek isteyen vatandaşların her vakit için ayrı ayrı otopark ücreti vermek istememesi 50 dakikalık ücretsiz otopark uygulamasını akıllara getiriyor. 

Ücretli olması caydırıcı oluyor

Cami otoparklarının tamamen ücretsiz olması gerektiğini belirten vatandaşlar bu yapılamıyorsa bile en azından belirli bir süre ücretsiz yapılmasını isterken nedenlerini ise şu şekilde anlatıyor, “Ulus da ya da diğer bölgelerde esnaf olup namazını burada kılmak isteyen vatandaşlar oluyor. Araçları ile geçerken buraya uğruyorlar fakat bölgenin otopark sorunu olduğu için mecburen otoparka giriyorlar ve ücret ödüyorlar. Ücret ödenmesi caydırıcı oluyor ve araç ile gelen bir daha uğramak istemiyor. Bu yüzden ücret sistemi kaldırılamıyorsa bile belirli bir süre ücretsiz olsun” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.