Çanakkale Savaşı'nda Atatürk'ün hayatını kurtaran eşyası nedir? 18 Mart 12.30 HADİ ipucu sorusu cevabı

Çanakkale Savaşı'nda Atatürk'ün hayatını kurtaran eşyası nedir? 18 Mart 12.30 HADİ ipucu sorusu cevabı

Mobil bilgi yarışması HADİ, bu öğlen 12.30'da! 18 Mart Hadi ipucu sorusu cevabı! 18 Mart HADİ 12.30 ipucu: Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümden döndüren eşya nedir? Çanakkale Savaşı'nda Atatürk'ün hayatını kurtaran eşyası nedir?

Hadi bugün 12.30’da!

Bugün 18 Mart! Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük bir öneme sahip Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü. Bu özel günde şehitlerimizi saygıyla anarken, dünya tarihinin akışını değiştiren bu zaferin coşkusunu hala yaşıyoruz. Bugünkü ipucumuz ise şöyle; Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşları sırasında şarapnel parçasıyla yaralandığında, kendisini ölümden döndüren bir eşya vardı. Bu eşyayı bilmeyen yoktur peki ya siz? 

18 Mart 12.30 Hadi ipucu sorusu: Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümden döndüren eşya nedir? Çanakkale Savaşı'nda Atatürk'ün hayatını kurtaran eşyası nedir?

CEVAP: CEP SAATİ

Gazi Mustafa Kemal AtatürkÇanakkale Savaşında ölümden kurtaran eşyası, göğsünde bulunan cep saatidir. Çanakkale Savaşı esnasında cephede olan Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'e, düşman ateşlerinden sıçrayan bir şarapnel isabet eder, göğsünde bulunan cep saatine saplanan şarapnel, Atatürk'e zarar veremez ve cep saati Atatürk'ün hayatını kurtaran eşyası olur.


Hadi müdavimleri, 18 Mart Hadi ipucu sorusu, 18 Mart 12.30 Hadi ipucu sorusu, 18 Mart 12.30 Hadi ipucu cevabı nedir? 18 Mart Hadi ipucu sorusu yayınlandı mı? Hadi 18 Mart ipucu sorusu ne zaman yayınlanacak? diye merak ediyor..

18 Mart Hadi 12:30 ipucu sorusu yayınlandı! İşte Hadi yarışmacılarının beklediği Hadi 18 Mart ipucu sorusu ve cevabı!

HADİ NEDİR?

Son zamanların en çok ilgi gören ve gerçek para dağıtan Hadi, canlı yayınlanan bir mobil bilgi yarışmasıdır.

Türkiye'nin önde gelen GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'in geliştirdiği Hadi mobil uygulaması üzerinden  oynanan bu bilgi yarışmasını oynamak isteyen kişiler, Hadi uygulamasını cep telefonlarına indirerek oynayabilirler.

Cep telefonlarının işletim sistemi Android olan kullanıcılar Google Play Store'da, iOS olan kullanıcılar ise App Store'da "Hadi" diye aratmaları halinde uygulamayı bularak bu heyecana dahil olabilir.

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması hafta içi her gün 12.30 ve 20.30'da hafta sonu ise sadece 20.30'da yayınlanıyor.

HADİ İPUCU SORUSU NEDİR?

Yarışmalardan önce Hadi yetkilileri, yarışmacılarına jest yaparak yarışmada sorulacak olan bir sorunun ipucunu veriyor. Hadi yarışmacıları da bu ipucu sorusunu ve cevabını merak ediyor.

Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve yarışmacıların büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor.

HADİ JOKER KODU NEDİR?

Hadi yarışmacıları hadi ipucu ile birlikte hadi joker kodu'na da ihtiyaç duyuyor. Peki bu Hadi joker kodu nedir? İşte cevap!

Hadi joker kodu; Mobil bilgi yarışması Hadi'nin, yarışmalardan önce, her gün yarışmacılara dağıttığı ve hadicilere yarışma esnasında büyük avantaj sağlayan bir hediyedir.

Hadi yarışmacıları, yarışma esnasında bir soruya yanlış cevap verdiklerinde, sahip oldukları joker hakkını kullanarak, yarışmadan elenmeden bir sonraki soruya geçmeye hak kazanıyor.

Bir yarışmacı kaç joker hakkına sahip olursa olsun, her yarışmada sadece "bir tane joker" kullanma hakkı bulunuyor. Bununla birlikte; Hadi joker kodu final sorularında kullanılamıyor. 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.