Çankaya İlçe Müftüsü Ali Gülden'den evlilik tavsiyeleri

Çankaya İlçe Müftüsü Ali Gülden'den evlilik tavsiyeleri

Çankaya İlçe Müftüsü Ali Gülden’in kıydığı bir nikâh sonrası genç çiftlere evlilik tavsiyesinde bulunması ve çiftlerin yuvasının hayırlı olması için davetliler huzurunda dua etmesi büyük takdir topladı. 

Ankara Çankırılılar Derneği (ÇANDER) Başkanı Aydın Öksüz’ün oğlu Hüseyin ile Büşra Yılmaz dünya evine girdi. Gölbaşı’nda geçtiğimiz pazar günü yapılan törende genç çiftin nikâhını Çankaya İlçe Müftüsü Ali Gülden kıyarken, çiftlerin nikâh şahitliğini İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız yaptı. Çok sayıda davetlinin tanıklık ettiği nikâh merasiminin müftü tarafından kıyılması güne renk kattı. Salonda müftü tarafından kıyılan ilk nikah oldu.  

“AİLE KURUMUNA SAHİP ÇIKALIM”

Çankaya İlçe Müftüsü Ali Gülden nikâh öncesi törenlerdeki çift ve davetlilere yönelik aile kurumunun önemi hakkında bir konuşma yaptı. Ailenin, toplumun temeli olduğunu ve aile kurumuna hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Gülden, “Cinsiyet eşitliği’ diye geliştirilen bir anlayışla aile kurumumuza saldırıldığını, aile kurumunun dejenere edilmeye çalışıldığına hep beraber şahit oluyoruz. Bu sebeple aile kurumuna hep beraber ne kadar sahip çıkarsak, ne kadar bu yuvanın sağlıklı devamı için hep beraber el ele verip katkı sunarsak insan mezhebinin sağlığına, insanoğlunun yeryüzünde Cenab-ı Allah’ın insana atfettiği kutsiyete ve insanın seçilmiş varlık olmasına hep beraber katkı sunmuş olacağız. Bu sebeple kurulacak bu yuvanın Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselamın methettiği, övdüğü, tavsiye ettiği, ailelerden birisi olması, bu yuvadan hayırlı nesiller halk edip ülkemize, milletimize, devletimize hayırlı nesiller olmasını diliyorum” dedi. 

NİKÂH DUASI EDİLDİ 

Kıyılan nikâh sonrası Çankaya İlçe Müftüsü Ali Gülden, nikâh duası yaparak yeni çifte hayırlı bir aile kurmaları için dua etti. Çiftlerin nikâh şahitliğini yapan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız da dünya evine giren genç çifte bir ömür boyu mutluluk diledi.

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.