Çankırı TOBB Fen Lisesi öğrencilerine destek sözü

Çankırı TOBB Fen Lisesi öğrencilerine destek sözü

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, askeri standartlara yakın ölçekte İHA üreten liseli öğrencilere destek sözü verdi. Peki, Karatekin adı verilen İHA'nın özellikleri nedir? İHA'lar ne işe yarar? Ayrıntılar haberimizde.

AK Parti Ankara Milletvekili aynı zamanda Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Av. Zeynep Yıldız, Başkent’in komşu ili Çankırı’da askeri standartlara yakın ölçekte İHA (insansız hava aracı) üreten liseli gençler ile proje ekibini TBMM’de ağırladı. 

İHA ÜRETEN ÖĞRENCİLERE DESTEK SÖZÜ VERDİ 

Çankırı TOBB Fen Lisesi Okul Müdürü Nazır Şahin, Müdür Başyardımcısı Ümit Erkan, Proje Koordinatörü Ömer Sağır ile birlikte İHA proje ekibinde yer alan başarılı öğrenciler,  Meclis’in genç milletvekili Av. Zeynep Yıldız’ın davetiyle geçtiğimiz günlerde Ankara’ya geldi. Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın komutanlarından Çankırı Fatihi Karatekin'in adının verildiği İHA’yı üreten ekibi Meclis’te ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Milletvekili Yıldız, İHA ekibine her konuda destek sözü verdi. Yıldız, Ankara milletvekili olmasına rağmen aslen Çankırılı olduğunu ve böyle başarılı bir projenin Çankırı’dan çıkmasından dolayı gurur duyduğunu kaydetti. 

Peki, Karatekin adı verilen İHA'nın özellikleri nedir? İHA'lar ne işe yarar?

Karatekin İHA hakkında bilgi alan Yıldız, daha sonra proje ekibine TBMM’yi gezdirdi. 15 Temmuz’da FETÖ’cü hain darbecilerin Meclis’te bombaladığı noktaları gezdikleri sırada duygusal anlar yaşandı. 

iha-001.pngLİSELİLERİN YAPTIĞI İHA’NIN ÖZELLİKLERİ… 

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Çankırı TOBB Fen Lisesinde yürütülen bir proje kapsamında üretilen ‘Karatekin’ adı verilen İHA, otonom iniş-kalkış ve otonom görev yapabilme kabiliyetlerine sahip. 5 saat havada kalabilen, 12 bin feet irtifaya çıkabilen askeri standartlara yakın ölçekteki Karatekin İHA’nın 150 kilometre menzili bulunuyor. Sivil savunma ve arama kurtarma çalışmalarında görev yapması planlanan İHA, 100 kilometre uzaktan canlı görüntü aktarma özelliğini içinde barındırıyor. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.