Cansuyu vekaletle kurban kesimi ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürecek

Cansuyu vekaletle kurban kesimi ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürecek

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mustafa Köylü, her yıl olduğu gibi bu yılda 20 ülkede ve 50 bölgede gerçekleştirecekleri vekaletle kurban kesimi ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin yüzünü güldüreceklerini belirtti. 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı’nda dünta genelindeki milyonlarca ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştıracak. Gazetemize konuşan Dernek Başkanı Mustafa Köylü, 20 ülkede ve 50 bölgede vekaletle kurban kesimini gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını söyleyerek, “Cansuyu 13 yıldır olduğu gibi bu yılda ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek” dedi.

“ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE İCRA EDİYORUZ”

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü 14 yaşındaki derneğin her yıl yaklaşık yüzde 20 büyüdüğünü belirtti. Köylü, yaptıkları hizmet ve yardımları şeffaf bir şekilde icra ettiklerini belirterek bugüne kadar emeği geçen ve bağış yapan herkese teşekkür etti. Köylü, “Her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlarını bize bağışta bulunan kardeşlerimiz kurbanlarını İslami kurallara uygun büyük bir titizlik içerisinde kesimlerini gerçekleştireceğiz. Kurban etlerini ise kesim yaptığımız bölgelerde ihtiyaç sahiplerine Allah’ın izniyle ulaştıracağız” dedi.

HAYVAN FİYATLARI BÖLGELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Köylü bu yıl 4 ayrı kurban fiyatı ilan ettiklerini belirterek bunun sebebinin ise dünyanın farklı bölgelerinde hayvan fiyatlarının farklılık göstermesi olduğunu söyledi. Köylü, “Hayvan fiyatları bölgelere göre farklılık göstermektedir. Bundan dolayı biz bağışçıların kurban parasını diğerine karıştırmadan herkesin kendi verdiği bedelle kurbanını satın alıp kesiyoruz. Bu yıl Afrika’da 600 TL, Asya’da 650 TL, Türkiye ve Filistin kamplarında 1100 TL, Gazze’de ise 2100 TL bedelle kardeşlerimizin kurbanlarını keseceğiz ve muhtaçlara dağıtacağız” diye konuştu.

KESİLEN HER KURBAN KAYIT ALTINA ALINIYOR

Kesilen her kurbanın kamera ile kayıt altına alındığına dikkat çeken Köylü şu ifadeleri kullandı, “Kesilen her kurbanın video ve görüntülerini kaydedip, kurban sahiplerinin isimlerini okuyup vekâletini kasaba veriyoruz ve kesimi gerçekleştiriyoruz.  Kayıt altına aldığımız görüntüleri ise kurban sahiplerine gönderdiğimiz şifre ile internet üzerinden erişime açıyoruz” dedi. 

EN MUHTAÇ COĞRAFYALAR BELİRLENİYOR

Kurban kesilecek bölgeleri belirlerken dünyanın en muhtaç coğrafyalarına öncelik verdiklerini söyleyen Köylü, kriz, göç gibi olguları da dikkate alarak bölge seçimi yaptıklarını belirtti. Afrika’da genelde Büyük Sahra Çölü’nün altındaki dünyanın en fakir ülkeleri olarak kayda geçmiş ülkeleri tercih ettiklerini belirten Köylü, Gazze ve Filistin gibi abluka altında olan yerlere de ağırlık verdiklerini söyledi. Arakan’ın Myanmar bölgesinde de kurban keseceklerini belirten Köylü, kesim yaptıkları bölgelerde muhtaçlığın hat safhalarda olduğunu ifade etti. 

AMAÇ; GERÇEK MUHTAÇLARA ULAŞMAK

Köylü, “Biz en muhtaç olan ülkelere gidiyoruz, o ülkelerinde en muhtaç olan bölgelerinde kesim yapıyoruz. Bizim sloganımız ‘Cansuyu sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır’ şeklindedir. Bunu gerçek anlamda da yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Yurtdışında eş kuruluşlarla birlikte çalışarak bölge seçimi yaptıklarını söyleyen Köylü, yurtdışına gidecek ekipleri ise belirli bir eğitimden geçirerek bayrama hazır hale getirdiklerini belirtti.

KURBAN ETİ DAĞITILDI 4 BİN KİŞİ MÜSLÜMAN OLDU

Yapılan hiçbir yardımın boşa gitmediğini vurgulayan Köylü şunları kaydetti, “Geçmiş dönemlerde Burkina Faso’da yılana tapanlar ile Müslümanların beraber yaşadığı bir bölgede kurban kesimi yaptık. Etleri ayrım yapmadan herkese dağıttık. Çünkü hepsi muhtaçtı. Daha sonra yılana tapanlardan 4 bin kişi Müslüman oldu. Böyle güzel dönüşler alıyoruz. Yapılan hiçbir yardım boşa gitmiyor.”

SU KUYUSU AÇTILAR PAPAZ MÜSLÜMAN OLDU

“Bir örnek daha verecek olursak Orta Afrika’da su kuyuları açtık. Köyün birinde Hristiyan ve Müslümanlar beraber yaşıyor. Köyün papazı geldi ve arkadaşlarımıza bu kuyudan sadece Müslümanlar mı su içecek diye sordu. Arkadaşlarımız kuyunun herkes için açıldığını söyledi. Papaz ise sizin dininiz buna cevaz veriyor mu dediğinde evet cevabını aldı. Daha sonra bu dini araştıracağını söyleyen papaz aldığımız bilgiler doğrultusunda daha sonra Müslüman oldu. Gittiğimiz yerlerde bu yönde güzel izler bırakabiliyoruz” dedi.

20 ÜLKEDE KURBAN KESİMİ YAPILACAK

Bu yıl 20 ülkede 50 bölgede kurban kesimi yapacaklarını söyleyen Köylü Türkiye’de ki ihtiyaç sahiplerinin ülkenin standartlarına göre ihtiyaç sahibi olduğunu belirterek şunları kaydetti, “Bizim fakirimizi Afrika’nın fakirinin yanına koyduğunuzda ağa gibi durur. Çünkü oradaki insanın bir öğünlük yiyeceği yok.  Bu yüzden bu insanlara yapılacak katkılar makbul bir hayırdır. İnsanlarımız bunların bilincine varmış durumda ve genelde bağışlarını yoksul ülkelere yapıyorlar.

GEÇEN YIL 30 BİN 600 KURBAN KESİLDİ

Sadece kurban yardımı değil 20 ana başlık altında yıl boyu yardım çalışmaları yaptıklarını söyleyen Köylü, göç anında acil insani yardımlar, Ramazanda paket yardımı, ilaç ve su temini, okul, cami yapımı, Kur’an’ı Kerim dağıtımı gibi birçok alanda faaliyette olduklarını söyledi. Geçen yıl 30 bin 600 kurban kestiklerini söyleyen Köylü bu yılda bu rakamlara ulaşacaklarını söyledi. Bağış yapmak isteyen vatandaşların Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği internet sitesinden ve temsilciliklerinden bilgi alabileceklerini belirtti. 


Emrah Özcan / HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.