Çiçek Hatun kimdir? Hangi şehzadenin annesi?

Çiçek Hatun kimdir? Hangi şehzadenin annesi?

Çiçek Hatun kimdir? Hangi şehzadenin annesi? Fatih Sultan Mehmet’in eşi, Cem Sultan’ın annesi Çiçek Hatun’un hayatını sizler için derledik…

Çiçek Hatun kimdir, hangi dönem yaşadı, hangi padişahla evlendi, kaç çocuğu vardır, hangi şehzadenin annesi, nerede ve nasıl öldü? 

İşte cevabı:

Fatih Sultan Mehmet’in eşi, Cem Sultan’ın annesi Çiçek Hatun’un hayatını sizler için derledik…

Cem Sultan’ın annesi, Fatih Sultan Mehmet Han’ın eşlerindendir.  Çiçek Hatun’un Ali adında bir erkek kardeşi vardır. 22 Aralık 1459 Tarihinde Edirne’de tek çocuğu Şehzade Cem Sultanı dünyaya getirmiştir.

Başka çocuğu bulunmamaktadır. Fatih sultan Mehmed’in haremine 1457 ya da 1458 yıllarında alındığı bilinmektedir. Çiçek Hatun oğlu Cem Sultanın sancakbeyliği yaptığı Kastamonu, Amasra ve Konya’da yanında bulunmuştur. Fatih Sultan Mehmed’in ölümü sırasında oğlu Şehzade Cem’in yanındadır.

Gülbahar Hatunun oğlu olan 2. Beyazıt ile taht mücadelesi sırasında Şehzade Cem’in mücadeleyi kaybetmesi ile 1481 yılında Çiçek Hatun oğlu Şehzade Cem, gelini ve torunları ile birlikte Kahire’ye gitmişlerdir. Çiçek Hatun, 1498 yılında Kahire’de veba hastalığına yakalanarak vefat etmiştir. 
 

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.