Çocuk Kızılaycılar yetişiyor

Çocuk Kızılaycılar yetişiyor

Türk Kızılay Ankara Şube “Kızılay Çocuk” projesiyle ilklere imza atıyor. Projenin amacı okullarda gerçekleştirilen Kızılay Kulübü (Kızılay Kolu) faliyetlerini profesyonel bir ekiple daha sistematik hale getirmek.

Projenin temel amacı, okullarda gerçekleştirilen Kızılay Kulübü (Kızılay Kolu) çalışmalarının profesyonel bir ekiple sistematik bir şekilde desteklenmesini ve geliştirilmesini sağlamaktır. Türk Kızılay’ını ve faaliyetlerini daha iyi bilen, çekirdekten yetişme duyarlı Çocuk Kızılaycılar yetiştirmektir. Proje kapsamında, 5 İlkokul ve 5 Ortaokul olmak üzere 10 pilot okul belirlendi.

Kızılay Çocuk Projesi ile Gerçekleştirilecek Çalışmalar

Belirlenen pilot okullarda danışman öğretmen, genç gönüllüler ve öğrencilerle birlikte bir eğitim dönemini kapsayan bir planlama yapılarak daha önce danışman öğretmenler tarafından verilen İlk yardım, Afet Yönetimi gibi Kızılay’ı anlatan eğitimlere farklı bir boyut kazandırmak adına çocukların daha aktif ve somut bir şekilde öğreneceği, yaparak yaşayarak öğrenme yoluyla gerçekleştirilmesine olanak sağlanacaktır. 
Kızılay Kulübündeki öğrenciler, danışman öğretmen ve genç gönüllülerin her ay Türk Kızılay’ın farklı bir birimine götürülerek orada profesyonel ekipler tarafından yerinde Kızılay’ı öğrenmeleri sağlanacaktır. 
Çocuk Kızılaycılara verilecek olan bazı eğitim başlıkları; Türk Kızılay-Oryantasyon, İlk Yardım, Afete Hazırlık ve Müdahale, Kan ve Kök Hücre Bağışı, Gönüllülük, Liderlik, Takım Çalışması, Çocuk Hakları vb.

Türk Kızılay Ankara Şubesi’ne bağlı olan Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kapsamında Ankara’da bulunan ihtiyaç sahibi okullarda 4 gün boyunca şenlik düzenleyecek!
“Kızılay Çocuk” Projesi İlk Faaliyetini 17 Nisan’da Yapacak!
Çocuk Koruma Merkezi tarafından düzenlenen “23 Nisan Şenlikleri” kapsamında 17 Nisan’da Kızılay Çocuk Projesi kapsamında seçilen pilot okulun öğrencileri AFOM’a götürülerek Kızılay’ı yakından tanıma imkanı bulacak. 

Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi ile 17-25 Nisan’da Okullar Şenleniyor!

17-25 Nisan tarihleri arasında Ankara’nın çeşitli ilçelerinde bulunan ihtiyaç sahibi ilk ve ortaokullarda “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kapsamında birbirinden farklı etkinlikler düzenleyecek olan Çocuk Koruma Merkezi ilklere imza atmaya devam ediyor. 
Şenliklerde; kolay ebru, şişme lunaparklar, kolye yapımı, survivor parkuru, geleneksel oyunlar, çocuk tiyatrosu, çocuk konseri, yüz boyama, kukla gösterisi gibi etkinlikler yapılacak olup aynı zamanda Türk Kızılay Etimesgut yerleşkesinde bulunan AFOM’a gezi düzenlenecek.

2.500 Çocukla Şenlenecekler!

Hafta boyunca her gün farklı bir okulda düzenlenecek olan şenliklerde, toplamda 2.500 çocuğa ulaşmayı planlayan Çocuk Koruma Merkezi eğlenceli etkinliklerle çocuklara birlik, beraberlik duygusunu aşılamayı amaçlıyor.

Şenlikler; 

17 Nisan’da Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Okulu (Altındağ)
17 Nisan’da / Saat: 10.30-12.00 / Türk Kızılay Afet Operasyon Merkezi (AFOM) gezisi, 
18 Nisan’da Kavaklı Köyü İlkokulu – Ortaokulu (Altındağ), 
19 Nisan’da Kazım Karabekir İlkokulu (Mamak),
24 Nisan’da Çocuk Sevenler İlkokulu’nda (Mamak) gerçekleştirilecek. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.