Çocukları camiye teşvik için kampanya

Çocukları camiye teşvik için kampanya

ASİLDER, okulların tatile girmesiyle, 6-13 yaş arası çocukların camide cemaatle namaz kılmasını teşvik için, kampanya başlattı. Başkent’teki bazı camilerde namaza giden çocuklara ödül verilecek.

Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi sona ermesinin ardından Türkiye genelinde başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” projesinin Ankara ayağında hazırlıklar tamamlandı.

6 -13 yaş arası erkek çocukların camiye alıştırılıp 5 vakit namazın camide cemaatle kılmasını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Ankara genelinde belirlenen camilerde çocuklar buluşacak.

21-31 Ocak tarihleri arasında düzenli bir şekilde camiye gelen çocuklara cami görevlileri tarafından puanlar verilecek.

En fazla puanları alanlar ödüllendirilecek.  

ANKARA’DA 20 CAMİDE UYGULANACAK

ASİLDER (Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü) öncülüğünde düzenlenen örnek proje Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin 500’ün üzerinde camide Ankara’da ise 20 camide uygulanacak.

Proje hakkında gazetemize bilgi veren Ankara Koordinatörü Ali Özgüner, “Haydi Çocuklar Camiye projesi 21 Ocak Pazartesi günü sabah namazı ile başlayıp, 31 Ocak’ta yatsı namazı ile sona erecektir. 6-13 yaş arası çocuklarımız 3 farklı kategoride yarışacaklar. Çocuklar her namaz vaktinde camide namaz kılarak ve kendi kategorilerindeki sureleri ezberleyerek puan toplayacaklar. Proje sonunda en çok puanı kazanan ilk 3 kişiye ödül verilecek. Sürpriz hediyelerimiz de olacak” dedi.

GÖNÜLLERDE TAHT KURACAK PROJE

Projenin geçen yıl 8 camide düzenlediğini ve bu yıl ikincisini düzenlediklerini hatırlatan Özgüner, “Projemizi yine Ankaralıların günülerlinde taht kuracak bir hizmet olarak sunuyoruz. Proje ile geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yarıyıl tatilinde manevi gelişimlerine destek ve öncü olmak istiyoruz. Çocuklarımızın minik yüreklerinde dünya ve ahret saadeti için iz bırakmak ve hayırda yarışmanın tadını almaları için çocuklarımızın kaydını yapmakta ve yarışmaya katılacağı camiyi belirlemenizi bekliyoruz” diye konuştu.

CAMİLERİN LİSTESİ

Projeye www.haydicocuklarcamiye.com adresi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Bugün başlayacak Haydi Çocuklar Camiye projesinin uygulanacağı camilerin listesi şöyle:

Altındağ Tevhit Cami

Altındağ Üçkızlar Ehlibeyt Cami

Batıkent Osmanlı Cami

Batıkent Çakırlar Cami

Batıkent Ebrar Cami

Demetevler - Özelif Cami

Gölbaşı TOKİ Fatih Sultan Mehmet Cami

Keçiören Zehra Onat Cami

Keçiören Piri Türkistan Cami

Keçiören Eyyubi Cami

Keçiören Subayevleri Cami

Keçiören Ülgeroğlu Mescidi

Polatlı Fahri Altan Cami

Pursaklar Hicret Cami

Pursaklar Saray Merkez Ulu Cami

Sincan Hatipoğlu Cami

Sincan Semerkandi Cami

Sincan Çubuk Cami

Sincan Mescidi Aksa Cami

Sincan Hatipoğlu Cami

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.