Coğrafi işaretli ürünler Ankara'dan dünyaya tanıtılacak

Coğrafi işaretli ürünler Ankara'dan dünyaya tanıtılacak

ATO, Türkiye’nin yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmak, Ankara’yı bu ürünlerin ihracat merkezi haline getirmek için "Anadolu'dan Dünyaya" temasıyla “2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” gerçekleştirilecek. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Türkiye’nin tüm yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmak, Başkent’i bu ürünlerin ticaret ve ihracatının merkezi haline getirmek amacıyla 19 ile 21 Eylül tarihleri arasında “2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Zirve "Anadolu'dan Dünyaya" temasıyla yapılacak. ATO Congresium'da gerçekleşecek Zirve’de coğrafi işaretler ve yöresel ürünler ile ilgili üreticiler, paydaşlar, Türk ve yabancı perakende ve HORECA sektörü temsilcileri ile uluslararası organizasyonlar stant açacak. Zirve’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılarak açılış konuşması yapması bekleniyor. 

kalecik-karasi,-cubuk-tursusu,-ankara-doneri,-2 uluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi,-ato-congresium,-horeca,-anadoludan-dunyaya,,,.jpg

10 OTURUM 50’DEN FAZLA KONUŞMACI…

Üç günlük Zirve boyunca konferanslar kesintisiz devam edecek. 50’den fazla yerli ve yabancı, düzenlenecek 10 oturumda coğrafi işaretler konusunu tüm boyutuyla ele alacak. Coğrafi işaretlerin tüm boyutlarına ilişkin bilgi ve gelişmeler, dünyada ve Türkiye'de başarı hikâyeleri ile alanında örnek teşkil eden kanaat önderleri, ulusal ve uluslararası düzeydeki kurum ve kuruluşların yöneticileri ve uzmanları, akademisyenler, bilim insanları ve ünlü isimlerden dinlenebilecek. 

BÜYÜK BİR FIRSAT…

Zirve süresince düzenlenecek uygulamalı eğitim kamplarında katılımcılar, coğrafi işaretlere konu ürünler hakkında genel bilgi, ürünlere yönelik markalaşma, e-ticaret, tescil, denetim gibi teknik konulardaki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatını yakalayacaklar. Tüm eğitimleri tamamlayan katılımcılara 'Katılım Sertifikası' verilecek. 

BİNLERCE İŞARETLİ ÜRÜN SERGİLENECEK

Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Ankara simidinden Kars kaşarına, Kalecik Karası üzümünden Edirne tava ciğerine kadar Türkiye’deki tüm işaretli yöresel ürünler yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanda açılacak 200’den fazla stantta sergilenecek. Coğrafi işaretli ürünler tadı, lezzeti ve görünüşü ile ziyaretçileri kendisine hayran bırakacak.

kalecik-karasi,-cubuk-tursusu,-ankara-doneri,-2 uluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi,-ato-congresium,-horeca,-anadoludan-dunyaya,,.jpg

ANKARA’DAN 12 ÜRÜN…

Zirve’de Ankara’nın coğrafi işaretli tescili alan 12 ürünü sergilenecek. Başkent’in coğrafi işaretli ürünleri şunlar: Ankara döneri, erkeç pastırması, Ankara simidi, Ankara tava, Beypazarı kurusu, Çubuk Agat Taşı, Çubuk turşusu, Gölbaşı sevgi çiçeği, Kalecik karası üzümü, Kızılcahamam bazlaması, Nallıhan iğne oyası, Nallıhan örtmesi.

2 SENE SONRA YENİDEN 

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nin ilki 2017 yılında yine ATO öncülüğünde Ankara’da gerçekleştirilmişti. O Zirve’de 30 ayrı oturumda 42 konuşmacı coğrafi işaretli ürünler hakkında konuşmalar yapmış, 42 Oda ve Borsa’nın katıldığı ve 200'ü aşkın yerel ürünün stantlarda sergilendiği fuar ve zirve katılımcı sayısı 15 bini aşmıştı.

kalecik-karasi,-cubuk-tursusu,-ankara-doneri,-2 uluslararasi-cografi-isaretli-urunler-zirvesi,-ato-congresium,-horeca,-anadoludan-dunyaya,,,,.jpg

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.