Çoğumuz yere yanlış basıyoruz, bu da eklemlerde ağrıya neden oluyor: Tespiti yürüme analizi, çözümü tabanlık

Çoğumuz yere yanlış basıyoruz, bu da eklemlerde ağrıya neden oluyor: Tespiti yürüme analizi, çözümü tabanlık

Ayak sağlığı uzmanı Seçkin Sazak, çoğu insanın yere yanlış bastığını ve bunun pekçok rahatsızlığa sebep olduğunu anlatırken, “Yolda bu insanları görünce gidip uyarasım geliyor” dedi. Sazak, “Oysa bu sorunun tespit ve çözümü çok kolay” diye ekledi.

Uzmanlara göre diz, kalça, bacak, bel veya boyun ağrımız ayaklarımızın yanlış basmasından kaynaklanıyor olabilir ama genelde bunu çok geç fark ederiz. 

Fark ettiğimizde de ayak bileğimiz, diz ve kalça eklemlerimizde ciddi deformasyonlar oluşmuştur bile çoktan. 
Oysa ayak sağlığımızı önemseyip, örneğin bir yürüme analizi yaptırmış olsak, bunların hiçbiri başımıza gelmeyecek belki de. 

ORTOPED MÜDÜRÜ SAZAK: YANLIŞ BASIYORUZ AMA FARKINDA DEĞİLİZ

Başkent’te FİFA kokartlı hakemlerin de tercihi olan Ortoped Ayak Sağlığı ve Güzellik Merkezi Şirket Müdürü Seçkin Sazak’a, ayak sağlığının önemini sorduk. 

Çoğu insanın yere yanlış bastığını ve bunun pekçok rahatsızlığa sebep olduğunu belirten Seçkin Sazak, “Bu sorun çoğumuzda var ama farkında değiliz. İnsanlarımızın bu hususta daha bilinçli olmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“ONLARI GÖRÜNCE GİDİP UYARASIM GELİYOR”

Ayak sağlığı uzmanı Seçkin Sazak, şunları kaydetti: “Çoğumuz ne kadar yanlış bastığımızın farkında değiliz. Genellikle AVM’ye gittiğimde mesleğim gereği insanların yürüyüşleri dikkatimi çekiyor. Böyle bir durumla karşılaştığımda, içimden o kişinin yanına gidip ne kadar yanlış bastığını söyleyip, bu rahatsızlığın çözümünün olduğunu söylemek geliyor. Ancak yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Aslında ayaklarımızın ne kadar yanlış bastığını görebilmek için uzman olmaya gerek yok. Sizlerin de herhangi bir kişinin veya bir yakınınızın yürürken ayaklarına dikkatli bir şekilde baktığınızda mutlaka göreceğinize eminim.”

“BU SORUN ÇOĞUMUZDA VAR”

Bunun yanı sıra bütün insanların ayaklarının ve ayak sağlığının ne kadar önemli olduğu konusunda mutlaka bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sazak, “Çünkü gözlemlerim neticesinde bu sorun çoğumuzda var” diye ekledi. 

ortoped-ayak-sagligi-merkezi-seckin-sazak.jpg

AYAK BİLEĞİ, DİZ, KALÇA, BACAK, BEL HATTA BOYUN…

Şirket Müdürü Sazak, yere yanlış basmanın vücudumuzda ne gibi rahatsızlıklara neden olduğu konusunda da şu bilgileri verdi: “Şunu bilmeliyiz ki ayaklarımızın herhangi bir şekilde yanlış basması tüm vücudumuzu olumsuz bir şekilde etkiler. Örneğin; ayak bileği, diz, kalça, bacak, bel veya boyun ağrımız ayaklarımızın yanlış basmasından kaynaklı olabilir. Unutulmamalıdır ki; vücudun tüm yükünü taşıyan ayaklarımızın gün boyu yoğun tempo ve baskıya maruz kalması sonucu ayak bileği, diz ve kalça eklemlerinde deformasyon oluşması kaçınılmazdır. Neyse ki günümüz teknolojisinde ayak sağlığımızı korumak ve yanlış basım sonucu oluşabilecek rahatsızlıkları önlemek artık mümkün. Özellikle çocuk yaşlarda fark edildiği zaman tam anlamıyla tedavi edilmesi mümkün olabilmektedir.”

TESPİT VE ÇÖZÜM ÇOK KOLAY 

Sazak, yürüme analizinin önemine işaret ederek, “Yürümenin çeşitli yöntemlerle değerlendirilmesi, tanımlanması ve yorumlanmasıdır, yürüme analizi. Yürüme bozukluklarının tespiti, tedavi programının belirlenmesi ve tedavi etkinliğinin araştırılması amacıyla uzun yıllardır kullanılmaktadır. 3 boyutlu bu ölçüm ve analizler sonrasında ayağın yük dağılımı tespit edilerek kişinin doğru ve anatomik basmasını sağlamak amacıyla, özel tasarımlar sonucu kişiye özel tabanlıklar üretilir. Bu tabanlıklar tamamen kişinin problemine yönelik olarak hazırlanmaktadır. Kişiye özel tabanlıkların ve bu tabanlıklara uygun ayakkabıların kullanımı sayesinde pek çok ağrı şikayetinden kurtulmamız mümkündür” diye konuştu. 

seckin-sazak-ayak-sagligi.jpg

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum