Çubuk turşusunun ünü Ankara’yı aştı

Çubuk turşusunun ünü Ankara’yı aştı

Kış mevsimlerinde yemeklerin yanında vaz geçilmez bir ürün olan turşu Ankara’nın Çubuk ilçesinin en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi haline geldi. Çubuk’ta artık bir sektör haline gelen turşuculuk en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi.

Türkiye’de turşu denilince tartışmasız biçimde akla ilk Çubuk gelir. Ülkemizin en önemli turşu üretim merkezi olan Çubuk Ovası, ürettiği turşuları artık yurt dışına da ihraç ediyor.

Kış mevsimlerinde yemeklerin yanında vaz geçilmez bir ürün olan turşu Ankara’nın Çubuk ilçesinin en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi haline geldi. Çubuk’ta artık bir sektör haline gelen turşuculuk işsizliğin her geçen gün arttığı ülkemizde en önemli geçim kaynaklarından bir tanesi.

Yaz mevsiminde ürettiği domateslerle tüm Ankara’yı ve çevre illeri besleyen Çubuk Ovası, turşularıyla da kış boyunca kendisinden söz ettirmeyi başarıyor.

Çubuk Ovası hiç şüphesiz Türkiye’nin en önemli ovalarından bir tanesi. Üzerine kurulu barajla su ihtiyacını karşılayan, son derece verimli Çubuk Ovası’nda o kadar çok domates yetişiyor ki tüketmekle bitmiyor.

Geçmişte Çubuk evlerinde kendi ihtiyaçları kadar kurulan turşu, bu gün fabrikasyona dönüşmüş vaziyette. Artık turşuculuk bir sektör haline gelmiş durumda.

Çubuk turşuları tüm Türkiye’ye pazarlanıyor, hatta yurtdışına da ihraç ediliyor.

Peki Çubuk turşusunun özelliği nedir, Çubuk turşusu nasıl yapılır, hangi çeşit ürünlerin turşusu olur?

Çubuk turşusunun en önemli özelliği kullanılan ürünlerin organik yani doğal ve aynı bölgede bizzat turşucular tarafından yetiştiriliyor oluşudur. 

Çubuk’ta en başta en yaygın olarak üretilen domatesin turşusu yapılıyor. Domatesin ardından salatalık, biber, acur ve lahana turşusu geliyor. Turşunun ününe ün katan Çubuklular her yıl düzenledikleri turşu festivaliyle bu başarılarını adeta taçlandırıyor. 

Ankara'nın meşhur Beypazarı havucunun özellikleri haberi için TIKLAYIN

Ayaş dutunun faydaları neler haberi için TIKLAYIN

Kalecik Karası üzümü nerede nasıl yetişir haberi için TIKLAYIN

Leblebide Çorum mu yoksa Güdül mü daha iyi haberi için TIKLAYIN

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.