Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçmeninden tam destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçmeninden tam destek

Ak Parti seçmeninin yüzde 92,4'ü Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı buluyor. Bu oran, liderler arasındaki yüzde 75,2 olan Türkiye ortalamasının yaklaşık 17 puan üstünde yer alıyor

Ak Parti seçmeninin yüzde 92,4'ü Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı buluyor. Bu oran, liderler arasındaki yüzde 75,2 olan Türkiye ortalamasının yaklaşık 17 puan üstünde yer alıyor.  
 
Kadir Has Üniversitesi'nin hazırladığı 'Türkiye Sosyal Siyasal Eğilimler Araştırması'na göre; Ak Parti seçmenin yüzde 92,4'ü Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başarılı buluyor. Buna göre, Erdoğan'a olan destek, Türkiye'de siyasi parti seçmenlerinin parti liderlerine güven ortalamasının 17 puan üstünde yer alıyor. Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ak Parti seçmeninden aldığı destek ise yüzde 75,8 oldu.
Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin hazırladığı 'Türkiye Sosyal Siyasal Eğilimler Araştırması'nın sonuçlarının 31 Ocak 2018'de yayınlandı. Türkiye genelinde 26 ilin kent merkezinde ikamet eden 18 yaş ve üzeri 1000 kişi ile yüz yüze görüşüldü. Türkiye'de mevcut ve olası sorun ve gündeme ilişkin toplumun bakışını tespit etmek maksadıyla hazırlanan raporun güven oranı yüzde 95, hata payı ise yüzde 3 olarak gösterildi.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Araştırmanın "Parti Seçmenlerinin Kendi Liderlerini Değerlendirmesi" bölümüne göre; Ak Parti seçmeninin 2017 yılında Recep Tayyip Erdoğan'a olan desteği yüzde 92,4 iken bu rakam 2016 yılında yüzde 87,6 idi. Bu oran, yüzde 75,2 olan Türkiye ortalamasının yaklaşık 17 puan üstünde kalıyor. Ak Parti seçmenin Binali Yıldırım'a olan güveni ise 2017 yılında yüzde 75,8 iken bu rakam yüzde 86,3'tü. Diğer partiler bakıldığında ise bu oranlar şu şekilde;
CHP seçmenin Kılıçdaroğlu'na, 2017 yılında güven oranı 75,6 iken bu rakam 2016 yılında yüzde 48.1'di. MHP seçmenin Devlet Bahçeli'ye 2017 yılından kendi seçmenin duyduğu güven oranı 52,5 iken 2016 yılında bu oran 58,1'di.
Öte yandan Ak Parti Ankara İl Teşkilatı, yarın 6. Olağan İl Kongresi'ni düzenleyecek. Kongreye, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım da katılacak. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.