Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT'ye son nokta: Mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT'ye son nokta: Mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan, biraraya geldiği milletvekillerinin konuyu gündeme getirmesi üzerine "Bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz" dedi.

AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan, biraraya geldiği partisi milletvekillerinin konuyu gündeme getirmesi üzerine "Bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz" dedi.

AK Parti lideri Erdoğan, bir grup partili milletvekili ile biraraya geldi. Erdoğan'a milletvekillerinden gelen talepler içerisinde emeklilikte yaşa takılanların (EYT) konusu da yer aldı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili bir düzenleme olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan "Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da, bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok. Olmayacak şeyleri söz veriyorlar. Biz böyle yapamayız" dedi.

Toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, EYT'li bir milyon 300 bin kişi olduğunu, bu kişilerin emekli edilmesi durumunda ileride hazineye 60 milyar lira yük getireceği bilgisini verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.