Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rus Lavrov'a Afrin tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rus Lavrov'a Afrin tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus Dışişleri Bakanı Lavron'un Afrin'le ilgili sözlerine tepki gösterdi; "Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus Dışişleri Bakanı Lavron'un Afrin'le ilgili sözlerine tepki gösterdi; "Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Zeytin Dalı Harekatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4071 olduğunu bildirdi.

Doğu Guta ve Duma'daki kimyasal silah saldırısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Guta ve Duma, bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bunun bedelini kesinlikle ağır ödeyeceklerdir" dedi.

Teröristlerin Avrupa'daki varlığı
Erdoğan, "Demokrasinin ve özgürlüklerin kalesi olduğu' iddiasıyla yola çıkan Avrupa'nın, terör örgütlerinin oyuncağı haline dönüştüğünü görmenin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz. Bizim dağda aradığımız terör örgütü mensuplarının, Avrupa ülkelerinin caddelerinde karşımıza çıkmasından artık bıktık, usandık." diye konuştu.

"Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz"

Lavrov'un Afrin açıklamasını değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu yaklaşım çok yanlış. Biz şu anda Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Suriye'de şu anda başka ülkelerin kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye teslimi konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' ifadesi bizi ikna etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.