Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi nerede nasıl gidilir?

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi nerede nasıl gidilir?

Türkiye'nin en büyük kütüphanesi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi her yaştan kitapseveri ağırlıyor. Peki Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi nerede, nasıl gidilir?

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi nerede? Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine nasıl gidilir?

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Cumhur Başkanlığı Külliyesi arazisi içerisinde yer almaktadır.

Yol tarifi için Tıklayın…

cmk1.jpg

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi kaç kişilik? kapasitesi ne kadar?

125 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve aynı ayna 5 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi 24 saat açık ve tüm hizmetler ücretsiz olarak hizmet vermekte. Kütüphanede kullanıcılar için çay, kahve, su ve kek ikramında bulunuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine otobüs veya metro gidiyor mu?
Kütüphaneye otobüsle ulaşım sağlamak isteyenler 339 no'lu hattı kullanabilirler.
Kütüphaneye metro ile ulaşım sağlamak isteyenler ANKARAY'ı kullanarak Bahçelievler durağında inebilirler.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine kaç kitap var? Kapasitesi ne kadar?

Kütüphanede 4 milyon basılı, 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ile 550 bin e-kitap ve nadir eser bulunuyor.

cmk-cocuk.jpgÇocuklar için uygun kitaplar var mı?

5-10 yaş arası kullanıcılar için Nasreddin Hoca Çocuk Kütüphanesi, 10-15 yaş arası kullanıcılar için Gençlik Kütüphanesi ile Ses ve Görüntü Kütüphanesi, Nadir Eserler Kütüphanesi, Araştırma Kütüphanesi, Cihannüma Salonu, Süreli Yayınlar Salonu, Selçuklu Müze ve Sergi Salonu, Anadolu Salonu, Divan Salonu, Mücellithane, Kitap Şifahanesi ve davet kabul alanları, 500 kişilik konferans salonu, teknoloji sınıfları, mesleki eğitim sınıfları, özel grup çalışma ve film izleme alanları, yemek salonları, seminer salonları, mescit, personel çalışma alanları ve dinlenme alanları yer alıyor.

65kg-kuran.jpg65 kilo ağırlığında Kur'an-ı Kerim

Kütüphanede yer alan "Mürekkebin İzi, Yazma Eserler" sergisinde boyutları dikkatleri çeken iki Kur'an-ı Kerim de bulunuyor. Sultan 1. Murad'ın şehadeti dolayısıyla Memluk Sultanı Berkuk tarafından gönderildiği belirtilen 65 kilo ağırlığında Kur'an-ı Kerim ve mercek yardımıyla okunabilen 3 santimetre büyüklüğündeki Sancak Musafı yer alıyor.

cmk-2.jpg

Kütüphaneye nasıl üye olunur?

Kütüphaneye üyelikler, e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. (https://www.turkiye.gov.tr/cumhurbaskanligi-kutuphanesi-uyelik-olusturma-guncelleme) Yabancı uyruklular ise pasaportları karşılığında alacakları "geçici giriş kartlarıyla" kütüphane hizmetlerinden faydalanabiliyor.

Araçlarıyla kütüphaneye giriş yapmak isteyen vatandaşlar yeni ve eski kimlik sahibi kullanıcıların, kimlik ve araç ruhsatlarını ibraz etmeleri gerekiyor. Türk kullanıcılar, e-Devlet üzerinden oluşturdukları hızlı giriş kartlarında bulunan QR kodunu araçtan inmeden görevli personele göstererek kütüphaneye giriş sağlayabiliyor.

Kütüphane kaça kadar açık olacak? Çay kahve ücretsiz mi?

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi  sadece gündüleri değil geceleri de açık olacak 24 saat açık ve tüm hizmetler ücretsiz olarak hizmet vermekte. Kütüphanede kullanıcılar için çay, kahve, su ve kek ikramında bulunuluyor.



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.