Değnekçi Mağduriyeti

Değnekçi Mağduriyeti

Bölgede birileri vatandaşlara “otopark görevlisi”ymiş gibi davranıp, araçlarına park yeri ayarlıyor ve karşılığında ücret alıyor; ardından ortadan kayboluyor. Bu araçlar hatalı parktan yedieminlere çekilebiliyor.

Son günlerde Ulus Hali ve çevresinde yaşanan değnekçi mağduriyeti vatandaşın tepkisine neden oluyor. Birçok vatandaş otoparkçı kılığına giren değnekçilere otopark ücreti ödeyip değnekçilerin gösterdikleri yere araçlarını park ediyor. Vatandaş işini bitirdikten sonra araç başına geldiklerinde ise araçlarını bıraktıkları yerde göremeyince asıl şoku yaşıyor.

Otopark görevlisi gibi tanıtıyorlar

Son günlerde Ulus ve çevresinde artan dolandırıcılık örneklerine bir yenisi daha eklendi. Özellik ile Ulus Hali ve çevresine araçları ile gelen vatandaşları hedef alan dolandırıcılar vatandaşlara kendilerini otopark görevlisi gibi tanıtıyor. Daha sonra bir miktar ücret alarak vatandaşlara araç parkı için yer gösteren değnekçiler parayı aldıktan sonra ortadan kayboluyor. Vatandaş ise her şeyden habersiz aracını park ettiği yere bırakıp işlerini halletmeye gidiyor.

Hatalı park yüzünden araçlar çekiliyor

Vatandaşlar ise asıl şoku araç başına geldiklerinde araçlarını bıraktıkları yerde göremeyince yaşıyor. Araçlarını bıraktıkları yerde göremeyen sürücüler çareyi güvenlik güçlerinden yardım istemekte buluyor. Çevredeki trafik polislerinden bilgi alan vatandaşlar ise hatalı park yüzünden araçlarının çekildiğini öğreniyor. Üstelik hatalı araç park etme cezası ile çekici park ücreti ödeyeceğini öğrenince mağduriyetin boyutu bir daha artıyor. 

Fırsatçılara verilen cezalar ağırlaştırılsın

Değnekçiler tarafından dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar ise sitem ederek bu tür dolandırıcılara fırsat verilmemesi için yetkilileri göreve çağırıyor. Bu tür işleri yaparak vatandaşı dolandıran fırsatçılara verilen cezaların ağır olmasını isteyen vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getiriyor, “Bu tür fırsatçılara verilen cezalar ağır olmalı ki bu işi yapamasın. Vatandaş mağdur ediliyor. Bu işi yapan şahıslar belli kişiler. Yetkililer bir an önce bunun önüne geçmeli. Özellik ile şehir dışından gelen vatandaşlar çok mağduriyet yaşıyor” 

“Otoparklar düzene sokulmalı”

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ANFA’nın üçüncü şahıslara kiraladığı eğlendinlen alanlarındaki ve muhtelif yerlerdeki otoparklar ile hafriyat sahalarına ilişkin tüm sözleşmeleri iptal ederek belediyeye bağlı BELTAŞ’a devrettiği biliniyor. Vatandaşlar ise işlemlerin hızlandırılarak bu tarz fırsatçıların önüne geçilmesi için otopark sorununun bir an önce çözülerek Başkent’te düzene sokulmasını istiyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.