Destek çağrısı

Destek çağrısı

Sincan’dan Türkiye’ye milli sporcu yetiştiren İbrahim Saygılı, federasyonların sporculara maddi açıdan daha fazla destek olmasını istiyor. Saygılı, sporun yanı sıra çocukları kötü alışkanlıklara karşı koruduğunu ve eğittiğini söylüyor.

İki yıl Sincan’da  önce açtığı İlkkan Akıncılar spor kulübünden savunma sporları dalında  7 milli  ve hali hazırda milli olmayı bekleyen 10 sporcu yetiştiren İbrahim Saygılı sporcuların müsabakalarında maddi olarak çok zorlandığını federasyonların sporculara destek olması gerektiğini söylüyor. Çoğu sporcunun yetenekleri olmalarına karşın maddi imkanlardan dolayı bıraktığını söyleyen saygılı sporculara geçmişti olduğu gibi şimdi de harcırah verilmesi gerektiğini söyledi. 

SİNCAN’DAN 2 YILDA 7 MİLLİ 

Uzun yıllardır antrenörlük yapan ve kendi kulübünden 2 yıl içeresinde bir çok sporcu çıkardığını belirten Saygılı, “Federasyonda aktif üyeyim Kırşehir ili temsilciliğim var ve burada da spor kulübüm var. Aynı zamanda güvenlik görevlisi olarak da çalışıyorum. Salon ve işim dışında gelirim yok milli antrenörlere gelir bağlanması lazım. Salonumdan Sincan’dan balkan şampiyonası uluslararası yarışmalar derece hatta dünya şampiyonasına giden öğrencilerim var. Öksüz, yetim veya şehit yakınlarına ücret almıyorum kurstan. 2 yıldır kurs veriyorum 7 milli sporcu çıkardım 10 tanesi de takımda seçildi yakında onlarda milli olacaklar. 2-3 farklı dalda. 7 yaşından başlıyor kursum 40 yaşına kadar öğrencim var. Kız erkek sınırlama yok ki ben kız çocukları bunu öğrensin kendilerini savunsunlar istiyorum” şeklinde konuştu. 

HARCIRAH VERİLMELİ 

Çocukların sporla iç içe olmaların için ciddi manada maddi kaynakları olmasını gerektiğini söyleyen ve bulamayanlar sporu bırakmak zorunda kaldığını belirten Saygılı, “Önceden çocuklara harcırah vardı şimdi yok. Çok güzel sporcu çocuklarım var fakat maddi imkânlarından dolayı turnuvaya gidemiyorlar. Sporcuya destek olunması lazım yetenek zenginde ya da fakir de olacak diye bir şey yok. Çoğu zaman küsüyorlar spor bırakıyorlar buradan yetkililere de sesleniyorum bu çocuklara destek olun” çağrısında bulundu

HEM ANTRENÖR HEM SPORCU 

20 yılı aşkın bir sporcu geçmişliği ve aynı zamanda da antrenör olan İbrahim Saygılı spor hayatıyla ilgili bilgiler verdi. Saygılı, “İbrahim saygılı 1996 boksa başladım. Halen milli sporcuyum muaythai, kick boks gibi spor dallarını öğrendim ve dereceler aldım. Wushu ile 2010 yılında tanıştım. Bölge şampiyonluğunu ve 2012-13 yılında Türkiye şampiyonu oldum. Milli sporculuk sürecimde boksla başladı 2002 yılında milli sporcu oldum. Wushu’da şuanda milli sporcuyum ve milli takım antrenörüyüm” dedi. 

MADDİ OLARAK ZORLANIYORUM

Alparslan Uğurlu 2009 yılından beri savunma sporlarıyla ilgileniyor. Fakat birçok turnuvada derecesi ve milli sporcu olmasına karşın sporun maddi olarak onu zorladığını söylüyor ve yetkililerden destek bekliyor. Uğurlu, ”Babamın desteği ile bu spora başladım daha sonra İbrahim hoca ile tanıştım burada da beraber çalışıyorum. 2 yıl önce gittiğim 9 ülkenin katıldığı turnuvada 2.oldum. Birçok spor dalını biliyorum ama daha çok wushu yu seviyorum ve 2 defa Türkiye üçüncüsü oldum. Üniversite öğrencisi olduğum için şuan devlet bana bir ödeme yapıyor fakat turnuvalara katılmak yolculuklar pahalı oluyor ve ben bunları cebimden karşılıyorum. Sponsorlar oluyor ama her zaman da bulunmuyor. Biz ülkemize katkıda bulunmak istiyoruz. Sporculara bu anlamda destek olunmasını istiyorum.” şeklinde konuştu. 

ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM

Savate sporunun biran önce Türkiye tarafından tanınmasını söyleyen 5 yıllık şampiyon Uğurlu, ”Savate sporunda 5 yıldır Türkiye şampiyonuyum fakat federasyonu olmadığı için resmi olarak bir karşılığı olmuyor. Olimpiyatlara kabul edildi biz Türkiye’de de olması için çok uğraşıyoruz yurt dışından çok teklif geldi fakat ben ülkemi orada temsil etmek istiyorum.” dedi.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.