Dev saksılar çöplüğe döndü

Dev saksılar çöplüğe döndü

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yaya yollarına döşenen dev saksılar çöplüğe döndü. Başkentliler yeni yönetimden saksıların kaldırılmasını talep ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yaya yollarına döşenen dev saksılar çöplüğe döndü. Başkentliler yeni yönetimden saksıların kaldırılmasını talep ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi tarafından Başkent’in belirli noktalarına konulan devasa saksılar çöplüğe dönmüş durumda. İçlerine çiçekler ekilerek kent estetiğini artırması amaçlanan saksılar, sanılanın aksine içerisine atılan çöpler ve içinde biriken yağmur sularının neticesinde etrafa pis koku yayar duruma geldi. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar Büyükşehir’in yeni yönetiminden çözüm talep etti.

ELEŞTİRİLERE MARUZ KALMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yaya yollarına döşenen dev saksılar çöplüğe dönmüş durumda. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Başkentin merkezi noktalarına yerleştirilen dev saksılar, bir kısım eleştiriler sonrası bazı bölgelerden kaldırılmış bir kısmı da olduğu gibi bırakılmıştı. Çankaya Kurtuluş’ta objektiflerimize yansıyan bu kareler ise dev saksıların adeta çöplüğe döndüğünü gözler önüne seriyor.

saksi-ic-001.jpg

ETRAFA PİS KOKU YAYIYOR

Dev saksıların konulma aşamasında, içlerine çiçekler ekilerek, şehre görsel bir güzellik katması amaçlanmış bunun aksine birçok saksıya çiçek ekilmeyerek çöp tenekesi olarak kullanımın önü açılmıştı. Yağan yağmur ile birlikte içleri su dolan saksılar, içerisinde bulunan çöplerinde verdiği etkiyle ortaya pis kokular yaymaya başlayarak vatandaşları rahatsız eder duruma geldi. 

saksi-ic-3.jpg

“YA TEMİZLENSİN, YA KALDIRILSIN”

Vatandaşlar ise yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan dev saksılara bir çözüm bulmasını istiyor. “Ya temizlensin çiçekler ekilsin, ya da komple kaldırılsın” diyen Başkentliler, “Estetik açıdan çok hoş değiller. Başkenti simgeleyen her hangi bir şey yok. İçlerine çiçek ya da ağaç ekilmediği için çöplük gibi kullanılıyor. Bunlar Başkent’e yakışmayan görüntüler” diyerek eleştirilerini gazetemiz aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi yetkililerini iletiyor.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum