Dikkat durak var

Dikkat durak var

Toplu taşıma araçlarının yolcu almak için kullandığı duraklara, bilinçsiz araç sürücülerinin park etmesi, hem otobüs şoförlerini hem de yolcuları mağdur ediyor. Duraklardaki yolcular, sürücülerin bu konuda daha hassas davranması gerektiğini belirtiyor.

Toplu taşıma araçlarının yolcu almak için duraklama yaptığı noktalar, yasak olmasına rağmen bilinçsiz araç sürücüleri tarafından sürekli işgal ediliyor.  Söz konusu durakların önüne araç park edildiğinde, yolcu almak için duran toplu taşıma araçları her ne kadar istemese de yolun büyük bir bölümünü işgal etmek zorunda kalıyor. Durakların özel araçlar tarafından işgal edildiğinden yakınan yolcular, bu nedenden dolayı toplu taşıma araçlarına rahat bir şekilde binemediklerinden yakınıyor.  

TEHLİKEYİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR

Bu soruna en kısa sürede bir çözüm bulunması gerektiğini belirten mağdur yolcular, "Otobüs duraklama yerlerine başka araçların girmesi yasak olsa da çoğu sürücü bu kuralara uymuyor. Bu nedenle durağa çoğu otobüs yanaşamıyor. Bizler çoğu zaman yol ortasında otobüse binmeye çalışıyoruz. Bu durum büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Otobüsler, yolun ortasında yolcu almak için durduğunda yolu ister istemez kapatıyor. Hem trafik olması hem de otobüs şoförlerinin bir an önce yolucuyu alıp hareket etme telaşı nedeniyle istenmeyen görüntüler yaşanabiliyor" dedi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.