Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nin girişinde yakışmayan işgal

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nin girişinde yakışmayan işgal

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin girişinde bulunan yaya yoluna araç park edilmesi vatandaşların tepkisini çekiyor.

Başkent’in en işlek bulvarı olan Atatürk Bulvarı üzerinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi girişinde bulunan yaya yoluna duyarsız sürücüler tarafından araç park edilmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

“Cezai yaptırım uygulanmalı”

076e0bcc-849b-4b1b-8001-024ef5b4dc42.jpg

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi girişinde bulunan yaya yolunun duyarsız sürücüler tarafından işgal edilmesi tepkilere neden oluyor. Ankara’nın en hareketli noktalarından biri olan Sıhhiye semtinde bulunan fakülte önündeki yaya yolunun işgal edilmesi vatandaşın tepkisine neden oldu. Bu tür kaldırım işgallerine izin verilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar ilgililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, kaldırıma araç park edenlerin her kim olursa olsun cezai yaptırım uygulanması gerektiğini belirterek kaldırım işgalinin son bulmasını istedi.

Eğitim kurumu örnek olmalı

Vatandaşlar bulvar üzerinden günde on binlerce kişinin geçtiğini belirterek sürücülerden daha duyarlı olmalarını istedi. Kaldırımların yayalar için olduğunu hatırlatan vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi, “Buraya araç park edilmemesi lazım. Günde on binlerce insan bu kaldırımları kullanıyor. Fakültenin ve yetkililerin buna izin vermemesi lazım. Özellik ile de bir eğitim kurumunun önünde bu tarz görüntüler yakışmayan görüntüler. Eğitim kurumu diğer kurumlara örnek olmalı” ifadelerini kullandı.

“Önüne geçilmez”

e602f193-a8a9-4add-893d-1e584dbbc4e0.jpg

Emniyet Müdürlüğü’ne de çağrıda bulunan vatandaşlar trafik şubesinin yeteri kadar personele sahip olduğunu belirterek kaldırım işgali konusunda daha duyarlı olmalarını istedi. Vatandaşlar, “Yetkililerden talebimiz bu konuda daha duyarlı olmaları. Kaldırımlarda araç işgali şehrin hemen hemen her yerinde yaşanıyor. Yetkililer başkentin en işlek bulvarında buna izin verirlerse, diğer noktalarda hiç önüne geçilmez” diye konuştu.

Sürücüler bilinçlendirilmeli

Araç sürücülerinin bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini de belirten vatandaşlar kaldırım işgalinin de bir nevi gasp olduğunu söyledi. Vatandaşlar kaldırım işgali yapan sürücülerin etrafındaki insanları düşünmeden hareket ettiklerini belirterek, “Sürücüler sadece kendilerinin olduğunu düşünüyorlar. Hâlbuki sadece bizleri değil birçok engelli vatandaşımızı da mağdur ediyorlar. Bu konuda kamu spotu tarzı sürücüleri aydınlatacak ve bilinçlendirecek reklam, afiş vb. hazırlanmalı” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.