Dilenci değil dolandırıcı

Dilenci değil dolandırıcı

Başkent’te “Yolda kaldım”, “dolmuşa bineceğim 1 liram eksik” gibi pek çok yalanlarla vatandaşların duygularını suiistimal eden kişilerin ihtiyaç sahibi değil aksine dolandırıcı olduğu belirtiliyor.

AŞTİ ve YHT gibi kalabalık mekânlarda, “Yolda kaldım, memlekete gitmem lazım, oğlum askerde; onu görmeye gideceğim” gibi yalanlarla vatandaştan para isteyen şahıslar tepki çekiyor. Söyledikleri yalanlarla gün içerisinde yüklü meblağlarda para toplayan şahıslar vatandaşlar tarafından, “Dilenci değil, dolandırıcı” diye adlandırılıyor. Şahısların uzun yıllardır aynı yerde, aynı yalanlarla insanların duygularını suiistimal ettiğini belirten vatandaşlar, sosyal medya üzerinden birbirlerini bu şahıslara karşı uyararak, dikkatli olmalarını istiyor.

TEPKİ ÇEKİYOR

Başkent’te dilencilik adı altında vatandaşların duygularını suiistimal ederek, bir nevi vatandaşı dolandıran şahıslar sosyal medyada büyük tepki çekiyor. Başkentin çeşitli noktalarını mesken tutarak, çeşitli yalanlarla vatandaşlardan para isteyen dolandırıcılar, söyledikleri yalanlarla bu kadarına da pes dedirtiyor.

“YOLDA KALDIM, ÖĞRENCİYİM, OĞLUM ASKER”

Genelde aynı yalanı ve aynı yeri kullanan dolandırıcılar para talep ederken, “Yolda kaldım, öğrenciyim, şehir dışına gitmem lazım, oğlum askerde; onun yanına gideceğim vb.” yalanları kullanıyorlar. Vatandaşlardan aldığımız bilgilere göre AŞTİ metrosu ve Yüksek Hızlı Tren Garı gibi kalabalık yerleri mesken tutan şahıslar objektiflere böyle yansıyor. 

“OĞLUM ASKER, ONUN YANINA GİDECEĞİM”

Vatandaşların verdiği bilgilere göre AŞTİ metrosunda uzun yıllardır aynı yalanlarla vatandaşlardan para isteyen kadın, oğlunun askerde olduğunu ve onun yanına gitmesi gerektiğini söylüyor. Bazı vatandaşlar yaşanılan bu durumdan bıktıklarını ifade ederek şu ifadeleri kullanıyor, “5 yıldır askerde ki oğlumun yanına gideceğim diye para istiyor. Bıktık artık bu durumdan.” Başka bir vatandaş ise 6 yıldır kadını aynı yerde gördüğünü ifade ederek şunları söylüyor, “Bu kadın 6 yıldır aynı yerde görüyorum. Bana oğlunun Ankara’da askerde olduğunu ve onun yemin töreni için Çorum’dan geldiğini söylemişti. Memlekette dönecek parası olmadığı için yardım talep etmişti ve yüksek bir meblağ yardımda bulunmuştum.”

“ÖĞRENCİYİM; ESKİŞEHİR’E GİTMEM LAZIM”

Bir başka dolandırıcı ise insanların sürekli gelip gittiği diğer bir mekân olan Yüksek Hızlı Tren Garı’nı mesken tutmuş durumda. Genç yaştaki dolandırıcı, öğrenci olduğunu, Eskişehir’e gitmesi gerektiğini ve yol parasına ihtiyacı olduğunu söyleyerek insanlardan para topluyor. Vatandaşların ifade ettiğine göre uzun bir süredir aynı numara ile vatandaşların duygularını suiistimal eden vatandaş, her gün onlarca kişiden yüklü meblağlarda para topluyor.

YÜKSEK MEBLAĞLAR TOPLUYORLAR

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden birbirlerini uyararak bu tarz insanlara prim verilmemesi gerektiğini belirtiyor. Birçok kişi bu tür para isteyen kişilerin dilenci değil dolandırıcı olduğunu belirterek, ilgililerden çözüm talep ediyor. Ayrıca vatandaşlar bu şahısların gün içerisinde yüksek meblağlar topladıklarını ifade ederek, hazıra alıştıklarını belirtiyor.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.