Dışişleri: ABD'den somut adım bekliyoruz

Dışişleri: ABD'den somut adım bekliyoruz

Dışişleri Sözcüsü Aksoy: ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenliği için somut adım bekliyoruz. Güvenli bölge Türkiye'nin kontrolünde ve 32 km olmalı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy: ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenliği için somut adım bekliyoruz. Güvenli bölge Türkiye'nin kontrolünde ve 32 km olmalı. ABD’nin tehdit diline başvurduğunu görüyoruz. ABD’nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor. İdlib'de Rusya ile sukunetin sağlanması konusunda hemfikiriz. Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransızların bir asır önce Ermenilerin silahlandırılıp Türklerin katledilmesinde sorumluluğu var. Tüpraş ABD'nin İran yaptırımları konusunu çok yakından takip ediyor, ABD'yi ikna etmeye çalışıyoruz.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

ABD yönetimi bunu (F35 konusunu) S-400 konusuna bağlamaya çalışıyor ama biz her seviye görüşmelerimizde bunun doğru olmadığını vurguluyoruz.

(F35 S-400 konusunda) çalışma grubu kurulması teklifimize (ABD'den) henüz yanıt alamadık.

ABD'ye güvenlik için S-400 ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz, gerekli önlemlerin her düzeyde alınacağını vurguluyoruz; tehdit unsuru olarak kullanılması ilişkimize yakışmıyor.

İran yaptırımları bölgesel işbirliğine, İran halkına, bizim de ticari ilişkilerimize zarar veriyor, görüşmeler devam ediyor.

Tüpraş (ABD'nin İran yaptırımları) konuyu çok yakından takip ediyor, rafineri özelliği de İran petrolüne uygun, ABD'yi ikna etmeye çalışıyoruz.

ABD geç de olsa bize patriot tekliflerini sunmaya başladı, S-400 konusuyla bunu bir arada düşünmüyoruz.

Patriot konusunda da ABD ile teknik düzeyde temaslarımız sürüyor, S-400 tutumumuz belli.

Suriye'de güvenli bölge konusunda teknik görüşmeler devam ediyor, bir sonraki görev gücünün nerede olacağına dair bizim tutumumuz gayet net, bu bölgenin kontrolü bizde olacak ve PYD YPG bu bölgeden çıkarılacak.Güvenli bölge Türkiye'nin kontrolünde ve 32 km olmalı.

Rusya ile İdlib'te sukunetin sağlanması konusunda hemfikiriz.

Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransızların bir asır önce Ermenilerin silahlandırılıp Türklerin katledilmesinde sorumluluğu var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.