Doğum gününde yeniden hayat buldu

Doğum gününde yeniden hayat buldu

Gaziantep'te "böbrek reflüsü" bulunan 1 yaşındaki Abdülkadir Ensar Demir, doğum gününde gerçekleştirilen operasyonla adeta yeniden doğdu.

Gaziantep’te 1 yaşındaki bebek, doğum gününde gerçekleştirilen böbrek reflüsü ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cansel Demir (21), 21 haftalık hamileyken oğlu Abdülkadir Ensar'a "böbrek reflüsü" teşhisi kondu ancak doktorlarca "bebeğe müdahale etmek için doğum sonrasının beklenmesi gerektiği" belirtildi.

Doğumdan sonra bebeklerinde sürekli yüksek ateş ve kusma şikayeti olan Cansel ve Ercan Demir çifti, çeşitli hastanelere başvurdu ancak "riskli olduğu için bebeğe müdahale edilemeyeceği" söylendi.

Ensar bebek, ailesinin son olarak başvurduğu özel hastanede, üroloji uzmanı Opr. Dr. Hilmi Çelik tarafından doğum gününde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çelik, çocukluk çağı böbrek nakli gerektiren kronik böbrek hastalığının nedenlerinden birisi olan böbrek reflüsünün, idrar kesesinde toplanmış idrarın normalin tersine böbreklere geri akması olarak tanımlandığını belirterek şunları kaydetti:

"Böbrek reflüsü tanısıyla hastanemize getirilen 1 yaşındaki Abdülkadir Ensar Demir’in yüksek ateş, kusma, vücutta şişlik, idrar yolunda enfeksiyon şikayeti vardı. Sağ böbreği yüzde 30 işlev görüyordu ve bunun altına düşme riski de vardı. Bu durumda böbrek nakli gerekebilirdi. O nedenle vakit kaybetmeden bebeğimizi ameliyata aldık. Sağ böreğindeki 5. derece reflüyü kapalı yöntem üreteroneosistomi ameliyatıyla giderdik. Şu an durumu çok iyi. Takibimizi yapacağız. Sol böreğinde de sıkıntı mevcut. Yaşı itibariyle her iki böbreğe müdahale etmeyi uygun bulmadığımız için önce sıkıntının büyük olduğu böbreğe müdahale ettik."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.