Dolandırıcıların 'miras kaldı' tuzağı

Dolandırıcıların 'miras kaldı' tuzağı

Uluslararası dolandırıcılık çeteleri e-mail üzerinden “miras kaldı” yöntemiyle birçok kişiyi tuzağına düşürüyor.

Uluslararası dolandırıcılık çeteleri e-mail üzerinden “miras kaldı” yöntemiyle birçok kişiyi tuzağına düşürüyor. “Bir yakınınızdan miras kaldı” vaadiyle kullanıcıların kişisel bilgilerini temin eden dolandırıcılar, birçok kişinin mağdur olmasına neden oluyor.

Her geçen gün yeni yollar deneyerek vatandaşları kandırmaya çalışan dolandırıcıların yeni tuzağı “miras kaldı” yöntemi. Vatandaşlara e-posta aracılığıyla yurt dışında yaşayan bir yakınından yüklü bir miras kaldığını söyleyen dolandırıcılar, mirasa sahip olabilmek için kullanıcıların kişisel bilgilerini istiyor. Kişisel bilgileri temin eden dolandırıcılar banka hesaplarını boşaltmak da dâhil tüm yol ve yöntemleri deneyerek kullanıcıları dolandırıyor.

“MİRAS” YÖNTEMİYLE DOLANDIRIYORLAR

Dolandırıcılar, vatandaşlara e-posta aracılığıyla yurt dışında yaşayan bir yakınının vefatından yüklü bir miras kaldığını söyleyerek tuzağına düşürmeye çalışıyor. Vatandaşların bu mirasa sahip olabilmeleri için kendilerini ispatlamaları gerektiğini, bunun için de kişisel tüm bilgilerini, verdikleri adrese göndermeleri şeklinde detaylı bir yazılı metin yolluyor. Böylece kişisel bilgileri temin etmeye çalışan dolandırıcılar, başarılı olmaları halinde banka hesaplarını boşaltmak da dâhil tüm yol ve yöntemleri kullanarak insanları dolandırmaya çalışıyor.
Birçoğu inandırıcı olması için İngilizce olarak atılan maillerde kalan mirasın milyon dolarlar olduğunu belirten dolandırıcılar, kişinin istenilen bilgileri vermeleri doğrultusunda kendilerinin ufak bir komisyon alacağını belirtiyor.

25 MİLYON DOLAR VAADİ

Atılan e-postalardan birinde dolandırıcı bir kakao tüccarının eşi olduğunu, eşinin ise vefat ettiğini belirterek şu ifadelere yer veriyor, “Bu çağrının size bir sürpriz olarak geleceğini biliyorum. 2011 yılında ölmeden önce bir kakao tüccarı olan Bay Takatan Ireh ile evliydim. Rahmetli kocam hayattayken, şu anda bir finans güvenlik şirketine (şu andaki altın tozu ile 25 milyon Dolar) para yatırdı.”

KİŞİSEL BİLGİLERİ İSTİYORLAR

“Doktorum, yaşadığım kanser sorunları nedeniyle yaşayacağım sınırlı günler olduğunu söyledi. Bu fonu sizin aracılığınızla bağışlamaya karar verdim.  Cami, dullar, yetimler, yoksullar, engelli çocuklar için bu hediyeyi kullanmanızı istiyorum. Güvenilir olduğunuzu ve gerçekten bildiğinizi kanıtlayan bir kişi olduğunuzu biliyor, bu projeyi başarabileceğinize inanıyorum. Aşağıda belirttiğim bilgileri doldurarak, en kısa zamanda senden haber almayı umuyorum.”

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.