Dragon Festivali’ne Wonderland Eurasia (Ankapark) ev sahipliği yapacak

Dragon Festivali’ne Wonderland Eurasia (Ankapark) ev sahipliği yapacak

Tüm dünyada yapılan ve dünyanın en büyük 4’üncü organizasyonu olan Dragon Festivali bu yıl 14-15 Eylül tarihleri arasında Wonderland Eurasia’da gerçekleşecek.

Etkinliğe ASO (Ankara Sanayi Odası), ATO (Ankara Ticaret Odası) başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş destek verecek. Sivil toplum kuruluşlarının büyük destek verdiği etkinlikte kadına şiddete dur demek için iş dünyası davullar eşliğinde kürek çekecek. Toplamda 25 takım, 500 kürekçi ve 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek olan organizasyonda bir de fuar alanı kurulacak. Dereceye giren takım yurt dışında Türkiye’yi temsil etme şansını elde edecek.

dragon-festivali,-ankapark,wonderland-eurasia,,.jpg

BİRÇOK KURUM VE KURULUŞ DESTEK VERECEK

Etkinlik kapsamında ASO(Ankara Sanayi Odası), ATO(Ankara Ticaret Odası) başta olmak üzere Atılım Üniversitesi, Kadoil Holding, ASO 2 Ve 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi, ASO 1’inci Organize Sanayi Bölgesi, Arabica Coffee, Odeabank, HAVELSAN, ANGİAD (Ankara Genç İş Adamları Derneği), AFİDER (Ankara Fenerbahçeli İş Adamları Derneği), BPET, TUGİAD gibi odalar, dernekler ve firmalar “Kadına şiddete dur demek” için davullar eşliğinde kürek çekecek ve bu teröre bir son verilmesi için sesini duyurmaya çalışacak.

dragon-festivali,-ankapark,wonderland-eurasia,,,.jpg

25 TAKIM 500 KÜREKÇİ

Toplamda 25 takım, 500 kürekçi ve 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek olan organizasyonda bir de fuar alanı kurulacak. Sahnede dans, kostüm yarışları, DJ performansı, canlı müzik dinletileri, spor aktiviteleri, bando, animasyon gösterileriyle Ankaralılar harika bir hafta sonu geçirecek.

dragon-festivali,-ankapark,wonderland-eurasia,,,,.jpg

“KADINA ŞİDDETE SON DEMEK İÇİN KÜREK ÇEKECEĞİZ”

Festival hakkında açıklamalarda bulunan organizasyon yöneticisi Didem Yapar Pektaş, Dragon Festivali’nin tüm dünyada yapılan Uluslararası bir festival olduğuna işaret ederek, festivalin Ankara ayağını gerçekleştireceklerini belirtti. Festivalin amacının şirketler arası tanışma, kaynaşma kurum içi motivasyon olduğunu dile getiren Pektaş, “Takım olma bilinci, ekip ruhunu gelişmesini amaçlıyoruz. Bu yıl ise farkındalık oluşturarak kadına şiddete son demek için kürek çekeceğiz. Bu bizim için çok önemli.”

dragon-festivali,-ankapark,wonderland-eurasia,didem-yapar-pektas,.jpg

BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Orgazisyonu ilk başta Gölbaşı’nda yapmaya planladıklarını daha sonra Wonderland Eurasia’da karar kıldıklarını ifade eden Pektaş, “Ankara’da böyle bir yere sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Dragon Festivali Cumartesi günü saat 10.00’da kapılarını açacak. 11.00’da yarışlar başlayacak. Festival alanımızda sahne etkinliklerimiz olacak. Kürek takımları birbirleri ile yarışacak. Basın mensupları da bir kürek takımı kurarsa sizlere de yarışma şansı vereceğiz.” 

dragon-festivali,-ankapark,wonderland-eurasia,didem-yapar-pektas,,.jpg

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU YÖNETECEK

“Yarışmada 4 kadın yarışmacısı olmayan her kürek takımı diskalifiye olacak. Yarışmayı Türkiye Kano Federasyonunun Hakemleri Yönetecek. Birinci olan takım yurt dışında ülkeyi temsil edebilme hakkına sahip olacak. İlk 3’e kupa ve madalya hakkı tanınacak. Bunun yanı sıra İstanbul’daki festivale girmeye hak kazanacak. İstanbul’daki festivalde dereceye giren firma ise Romanya’da ülkeyi temsil edecek. Uluslararası geçerliliği olan bir festivaldir” dedi.  

dragon-festivali,-ankapark,wonderland-eurasia,didem-yapar-pektas,,,.jpg

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.