Düğünde tasarruf paketi

Düğünde tasarruf paketi

Düğün organizatörü Ergün Barak, artan maliyetlerden dolayı dünya evine girecek çiftlerin tasarrufa gittiklerini belirterek, “Maliyeti azaltmak için artık insanlar aynı gecede hem kınayı hem düğünü aradan çıkarıyor” dedi. 

Düğün, nişan, kına gecesi organizatörü Ergün Barak artan maliyetlerin vatandaşları tasarruf yapmaya yönelttiğini belirterek, “İnsanlar bize geldiklerinde ayrı kına organizasyonu, ayrı nişan ve düğün organizasyonu isterlerdi, şimdi ise tek gecede hem kına hem düğün yapıyorlar. Böylece hem kına için hem düğün için ayrı mekân parası vermekten kurtuluyorlar” dedi.

ALTINDAKİ ARTIŞ DÜĞÜN PAKETLERİNE DE YANSIDI

Düğün, nişan, kına gecesi organizatörü ve işletmecisi Ergün Barak yükselen dövizle birlikte giderlerde de bir artış olduğunu buna bağlı olaraktan düğün mekânlarının fiyatlarında da artış gözlemleneceğini belirtti. Özellik ile yemekli yapılan düğünlerde alınan malzemelerin fiyatlarında ve yaşanan artışın ve personel giderlerinin düğün paketlerindeki fiyatlara etki edeceğini söyleyen Barak, altın fiyatlarındaki artışın ise insanları kına ve düğün organizasyonunu tek bir gecede yapmaya yönelttiğini belirti.

KINA VE DÜĞÜN AYNI GÜN YAPILIYOR

Barak, “İnsanlar bize geldiklerinde ayrı kına organizasyonu, ayrı nişan ve düğün organizasyonu isterlerdi. Şimdi ise sadece düğün yapıyorlar. Düğün içerisinde gelin düğünün bir bölümünde kına kıyafetlerini giyerek kına yapıyor. Daha sonra tekrar gelinliğini giyerek düğüne devam ediyor. Bir nevi paket programı oluyor. Bir maliyet içerisinde hem kına hem de düğün yapmış oluyorlar” dedi.

YÜZDE 20 DÜŞÜŞ VAR

İnsanların nişan organizasyonunu ise artık kendi evlerinde yapmaya başladığını söyleyen Barak, altın fiyatlarının yükselmesinin insanları bu tarz tasarruf edebilecekleri taraflara yönlendirdiğini belirtti. Geçen yıla oranla yüzde 15 ila yüzde 20 arasında düğünlerde bir düşüş yaşandığını söyleyen Barak, “Çok abartılı bir düşüş yok. Ama geçen yıla oranla net yüzde 20’ye yakın bir düşüş var. Bunun en büyük nedeni erken seçim oldu. Seçim dönemlerinde insanlarımız genelde bu tarz organizasyonları erteleyebiliyorlar” diye konuştu.

2019’DA YÜZDE 10’LUK DÜŞÜŞ OLUR

Düğün yapmanın duygusal bir iş olduğunu söyleyen Barak, son günlerdeki döviz ve altın oranlarının yükselmesinin 2018 yılı düğün sezonuna etki edeceğini fakat hükümet yetkililerinin önlem alacaklarına inandıklarını belirtti. Barak, “Normal satışlarımızda gelecek yıl yüzde 10’luk bir net kayıp olur. Fakat hükümet yetkilileri tüm önlemleri alır. Sonuçta tüm sektörleri etkileyecek bir artış yaşanıyor. Hükümet ekonomik dengeyi sağlar”  diye konuştu.

ANKARA’DA 3 YILDIR KIR DÜĞÜNÜ REVAÇTA

Son yıllarda kır bahçesinde düğün yapmanın revaçta olduğunu söyleyen Barak, Kır bahçesinin normal düğün salonuna göre daha maliyetli olduğunu da hatırlattı. Barak, “Açık havada kır bahçesinde yapılan düğün doğal olarak salon düğününden daha maliyetli oluyor. Peyzajı, bakımı, temizliği daha ağır oluyor. Bu da paketlere ekstra bir ücret olarak yansıyor. Ankara’da son 3 yıldır kır düğünleri çok ön plana çıktı. Vatandaşlar tercih ediyor” dedi.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.